Läänemaale lisandus 22 koroonaviirusega nakatunut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 80 läänlase koroonaviiruse teste, millest 22 ehk 27,5 protsenti olid positiivsed.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande elaniku kohta on Läänemaal 753,3, millega Läänemaa on Tartu maakonna järel Eestis teisel kohal.

26. detsembri hommikuse seisuga on haiglas 229 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 171 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 140 ehk 82% on vaktsineerimata ja 31 ehk 18% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 39 uut haigusjuhtu. Suri kaks koroonaviirusega nakatunud inimest, mõlemad vaktsineerimata: 61-aastane naine ja 85-aastane naine. Eilsetesse andmetesse lisandus kaks surmajuhtu, kellest üks oli vaktsineerimata ning teise vaktsineerimisstaatus on täpsustamisel: 72-aastane naine ja 80-aastane naine.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 3464 testitulemust, millest 433 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 219 vaktsineerimata ja 214 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul manustati 344 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 32. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 271 033 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 61,15%.

Eestis on tuvastatud kokku 1513 koroonapositiivset, kelle puhul viitab genotüpiseerimine omikrontüvele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Panfilofka viies ratas
2 aastat tagasi

Kõige parem ravim on klats ja külajutt.

olen
2 aastat tagasi

Haapsalu on puhas.
kremli vingujad jälle walitsuse kallal.

Maakas
2 aastat tagasi

Keegi usub ka neid tüvesid või? Kui neid väidetavalt tuvastatakse, siis miks inimesele, kes selle kohta küsib vastatakse, et ei nemad ei tea tüve sordist midagi? Tüvede uhhuud aetakse massidele põhjusel, et saaks rohkem vaktsineerida ja muud ei midagi.

Valdo
2 aastat tagasi

Teen ettepaneku, jätke Covidi info kajastamata ja viirus kaob koos sellega. Iga haigus pidi saam alguse peast. Püsige terved.

Päris Arst
2 aastat tagasi

Valitsus hoiab oma kohast kinni, mõeldes välja uusi põhjusi- tüvesid ja ohte tervisele.
Saaks sellest mäda valitsusest lahti, kaoks ka haigus!

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Päris Arst

Sinu loogika järgi tuleks siis kogu maailma valitsused välja vahetada? No kui Türkmenistani mitte arvestada, kus kõrgestiaustatud president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov lihtsalt keelas koroonaviiruse.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Meil ju samamoodi kajakallas keelas uusaastaööl viiruse, kas Sinu arust oleme nüüd Türkmenistan???

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Mida ta sul keelas – lastii need niigi olematud paar piirangut veelgi lõdvemaks, muud midagi.

Pamp
2 aastat tagasi

Läänemaa rahvaarv Eestiga võrreldes 20 tuhat ja 1,34 miljonit ehk ligi 1,2% Eesti rahvastikust on läänlased. Haapsalu ja selle ümbrus 13000 elanikku, ehk 1% kogu Eesti elanikkonnast. Ööpäeva jooksul avastatud Covid19-st 433st 22 olid Läänemaal. Tuleb välja, et isegi Tallinnas on 5x turvalisem liikuda, kui Läänemaal. Miks ei avaldata meil koroonakoldeid?

KodanikA
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kolle on linnast väljas. Loodame, et koldeid juurde ei tule.