Autoomanik nabis kinni ärandaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolmapäeva hommikul kella 8.30 paiku tabas autoomanik Haapsalu kaubamaja parklas tema autot ärandada püüdnud 48aastase mehe.

Haapsalu politseijaoskonna vanemuurija Vello Palmitsa sõnul oli omanik hommikul tööle tulles jätnud oma auto Ford Galaxy kaubamaja parklasse. Uksed jättis ta aga lukustamata ja ka võtmed ette. Õnneks märkas omanik, kui võõras mees tema autot ärandada püüdis, ning pidas ärandaja politsei saabumiseni kinni. Politsei toimetas 48aastase mehe arestikambrisse ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Palmitsa sõnul oli autot ärandada püüdnud mees joobes ja tal puudus ka juhiluba. Palmits lisas, et meest on varemgi samalaadse kuriteo eest karistatud, kuid seda mitte Läänemaal. „Siia on ta hiljuti tulnud,” ütles ta.

Aasta tagasi märtsis juhtus Palmitsa sõnul kaubamaja parklas sarnane lugu. Toona varastas 20aastane mees sealt lukustamata uste ja töötava mootoriga sõiduauto. Ärandajat ei seganud ka kõrvalistmel istunud inimene, kelle ta autost välja kamandas.Ärandaja sõitis minema, politsei sai ta koos autoga kätte Tallinnas Laagris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kindlustus
3 aastat tagasi

Juht rikkus reegleid, kui lahkus sõiduki juurest selle uksi lukustamata ja alarmi sisse lülitamata (kui alarm on olemas). Enamgi veel: juht jättis võtmed avatud sõiduki süütelukku. Juht on süüdi otseselt antud situatsiooni tekkimises.

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  kindlustus

süüdi, kuid mitte ärandamiskatses. Kaks eri asja. Kui te oleks kindlustustöötaja, siis hakkaksite kindlustuspettust kahtlustama raudselt, et oli kokkumäng ja üritate süütule omanikule veel kuidagi trahvi kaela saada.

Pamp
3 aastat tagasi

Alles nädal või rohkem tagasi sõi Maxima poes ja kommentaatorid siin, et inimesel kõht oli tühi- Ärge nüüd tulge siia ütlema, et mehel tekkis autonälg.

saan inimeseks tagasi ehk
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Nojah, ma sain küll vastu õiendamist, “et mis inimene ma küll olen, ju inimesel oli kõht tühi”.

Hmm
3 aastat tagasi

Arvatavasti niisama poleks söönud ka ju!?

hahaha
3 aastat tagasi

:)))) mina kirjutasin teile nii. Ma lihtsalt provotseerisin või siis moodsamalt öeldes üritasin trollida. Ärge arvake nüüd, et inimesed ongi nii totakad, aga ega ei tea ka, igas naljas leidub tõde, mõni salliv on ka ju täiesti kosmosesse, kui kuulama või lugema tema avaldusi jääd. Ole terve ja ära arva inimestest paha! 🙂

Ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kas teie olete rumal? Nälg on elu ja surma küsimus ju. Kummaline võrrelda lihapirukat autoga. Samas võibolla tõesti, soovitati ju tööle tal minna. Eks arvadki, et viib selle pealinnalinna ja hakkab välja rentima. Päris nutikas

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

No eestlase jaoks on ikka auto olulisem, tühi kõht pole mingi näitaja!

Ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Sellega tuleb nõustuda. Elukoht ja söök on teisejärgulised. Liising on nii suur lihtsalt, et igale poole ei jagu.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Väheusutav, et ta kaugele oleks sõitnud. Võibolla linnatiir väike, kui sedagi. Olge sallivam

Para Grahv
3 aastat tagasi

See pätt lunis tihti möödaminejatelt viinaraha. Ja tal vedas väga,et turske sportlasest auto omanik omakohut ei teinud. Kuigi oleks võinud,sest meie kohtpraktikas on karistused tihti kannnatanute mõnitamine ja kedagi ei hirmuta…

kindlustus
3 aastat tagasi
Reply to  Para Grahv

Auto ei tohi olla liikluses ilma kindlustuseta, aga kindlustus kohustab juhti sõidukist lahkudes sõiduki lukustama ning lülitama sisse alarmsüsteemi. Seega oli juhi käitumine seaduse rikkumine, millega lõi soodsa olukorra sõiduki ärandamiseks. Punkt.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kindlustus

kuule inimene. ära aja jama siin. Nagu väike armetu kiusaja. Kas ei ole normaalne, et ma väikeses turvalises Haapsalu linnas, lähen poodi korra, auto jääb lukustamata? Keda kotib. Minu auto, teine ei puutu seda, kui pole ise maksnud selleest ju. Nii toimib normaalne ühiskond ja see on selles linnas ka toiminud, üks sisserännanud töll seda üldist pilti ära ei muuda. Mis alarmsüsteem, segi oled või? Me ei ela kuskil krdi getos harlemis või maeitea, kas sealgi nii hull asi on, filmides on, aga päriselt ei tea.

Valdo
3 aastat tagasi

Tundub, et uus normaalsus, lähen poodi ja jätan uksed lahti. Mäletan, kus vanasti jäeti luud uksetaha ja mindi kodust ära. Mina pigem kaldun arvama, et selline käitumine näitab uskumatut lohakust ja seda sündmust ei saa ärandamise alla panna.
T. Valdo

ei õigustaks
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Normaalne inimene ei istu võõrasse autosse omatahtsi. Veelgi vähem hakkab ta seda ärandama. Kes on vähem normaalne?

Nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  ei õigustaks

Autoomanik rikkus ka seadust. Sõidukist väljudes pead sa selle ärandamiskindlaks tegema, ehk võtmed eest ja uksed lukku. Liiklusseaduses kirjas kenasti

Ohoh
3 aastat tagasi
Reply to  ei õigustaks

Normaalne jah ei istu, aa kust sa tead, millal ebanormaalne mööda jalutab. Ratta paned ju ka lukku

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Ohoh

Just väga paljud jätavad lapsed autosse ja uksed lukust lahti või mootori ka veel tööle.

Oioi
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Ohoh. Tegelt ka ve?

põmmpea
3 aastat tagasi
Reply to  ei õigustaks

Kas jätad kodu uksed lahti, kui välja lähed?

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ära valeta, sa pole nii vana, et mäletada aega kui inimesed veel ei varastanud!

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Hea Miralda
Austan sinu arvamust ja tänan komplimendi eest. Sinu kurvastuseks pean tõdema, et mäletan ja kuidas veel, ilus aeg oli.
Püsi terve, t. Valdo

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

No sa oled ikka päris suur valetaja, ma küsisin oma 97. aastase ema käest ja temale rääkis sellest luualukust tema ema!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

oleneb mis kandis elasid. Selge on see, et see luua teema kadus kotipoiste tulekuga ära, algul ida Eestis, seejärel järjest rohkem lääne pool.

Peeter
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Miralda- ma nägin reaalselt luuda ukse ees Saaremaal 1995 aasta paiku. Ja tegelikult on mul praegugi üks tuttav, kes kodust ära minnes jätab lumelabida nii ja ust ei lukusta. Ta ise seletab, et tema kehvast kodust pole midagi varastada nagunii:)

Kadi
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mitte ainult uksed polnud lahti – vaid ka võti ees!!!! DDDD – – ja nüüd on omanik suur KANGELANE, et püüdis ärandaja kinni!! – hahaaaaaa

meedik
3 aastat tagasi

/Uksed jättis ta aga lukustamata ja ka võtmed ette/…………mida siin politseil uurida on!?

siinkohal
3 aastat tagasi
Reply to  meedik

Ega´s ta autot ei uurigi. Uurib ärandajat, miks talle võõras auto huvi pakkus.

Ohoh
3 aastat tagasi
Reply to  siinkohal

Kus ta siis võõras oli? Seisis uksed pärani minuti, seisis kaks. Mitte keegi ei tahtnud, järelikult võis võtta arvas ehk viinauimas inimene