Läänemaale lisandus kuus koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 11.54)

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5731 koroonaviiruse testi, Läänemaal tuvastati kuus nakatunut.

Viirus tuvastati Läänemaal kahel mehel ja neljal naisel. Lääne regiooni juhi Kadri Juhkam ütles, et nakatunutest üks elab Tallinnas ja tema nakatumise koht on teadmata.

Viiest reaalselt Läänemaal elavast nakatunust vaid ühel on nakatumine teada – tema sai viiruse juba oma nakatunud pereliikmelt. Kahe puhul on nakkusallikas teadmata ja kahe puhul pole veel andmeid. „Teadmata juhud on keerulised, sest need näitavad, et levikut on rohkem kui arvame,” ütles Juhkam.

Ta lisas, et lähiajal tuleb tõenäoliselt nakatunuid juurde, kui hakatakse laustestima nakatunutega koole.

Tänase seisuga põeb viirust 33 läänlast, kellest kõik ei ela Läänemaal. Lääneranna vallas on eilse seisuga haigestunuid kuus.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 178 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 79 uut ning Tartumaale lisandus 49 uut positiivset testi tulemust. Pärnumaale lisandus 11 uut nakatunut ning Võrumaale 10. Lääne-Virumaale lisandus üheksa uut ning Põlvamaale lisandus kaheksa uut nakatunut. Lääne- ja Viljandimaale lisandus kuus uut nakatunut ning Järva-, Rapla- ja Valgamaale lisandus neli uut nakatunut. Jõgeva- ja Saaremaale lisandus kolm uut nakatunut ning Hiiumaale lisandus kaks uut nakatunut. Kaheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 303,09. Läänemaal on see näit 161,4. Läänemaast kõrgem on näit Tartumaal (195,7), Hiiumaal (236,2), Harjumaal (372,7) ja Ida-Virumaal (623,4).

Ööpäevaga suri kolm nakatunut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
3 aastat tagasi

Advokaadid on tõesti parimad spetsialistid meditsiiniküsimustes.

Seda et
3 aastat tagasi

Mitte ei loe välja, mis see üldine nakatunute arv täna oli?

Äkre
3 aastat tagasi

Toetan Jõksi seisukohta. Liberaalid andsid juba ammu mõista, et piirangutega minnakse üle võlli.
Äkreiitidel lasti pidu panna ja mõõda maailma ringi rännata. Nüüd peab keskklass jälle käskude ja keeldude all kannatama. Riik ei peaks käskima ja keelama. Mis järgmiseks? Keelame uue nimeseaduse alusel koosellujal nime vahetada nagu keelatakse maskita liikuda?
Käsud ja keelud ei sobi euroopasse.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

milleks sellist soga siia kirjutama tulla!?

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Võib olla üritab Äkre meid peavoolu tõejärgsest segapudrust tõde välja selekteerima õpetada? Nt. lause nr.2 on õige, 3-4 mitte jne..

misasja
3 aastat tagasi

liberaalid andsid mõista on teie arust õige lause? Liberaalidel on vaja ainult valitsuse tööd halvata. Mis te arvate, et ref ja sotsid oleks kõigil lasknud vabalt olla ja maskid oleks keelatud? Naiivitar

Kohalik
3 aastat tagasi

kaua see laustestimise organiseerimine ometi aega võtab, pühapäevast on info nakatunust koolis ja PRAEGUSEKS pole mingit infot millal ja kuidas lapsi testima hakatakse…

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

ära soovi seda testimist, pulk võib ninna kinni jääda või pisaranäärme ää vigastada. Juhtumeid palju ju, ootame parem kiirtestid ära, ei pea pulgatama siis.

Covid
3 aastat tagasi

Huvitav kuhu see hirmutamine ja paanika lõpuks välja jõuab?

Koolid
3 aastat tagasi

Kus koolides on sees?
Olen 1.klassi õpetaja ja üle 55.aasta vana,kaasuvate haigustega. Lastelt ei saa maske nõuda, õpetajad maske ei kanna….
Olen jah hirmul.

paaris koolis on...
3 aastat tagasi
Reply to  Koolid
Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Koolid

Lihulas oli see ju. Kui sul on mask ees siis pole nii palju vaja pabistada. Iga kooli direktor annab käsu kätte kas õpetajad peavad kandma või mitte. Kui ollakse õpetajate toas puntras koos, siis võiks ikka maski kanda.

Kas
3 aastat tagasi

Lääneranna vallas on eilse seisuga nakatanuid kokku 6 või tuli neid juurde 6?

Pilt käib küll, niigi näen vaeva ja häbi ka!!!!!!!
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

On öeldud täna lisandus 6.

Postimees
3 aastat tagasi

Miks trollivabriku kommenteerijaid siin sallitakse???

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

kui sa siin ei kirjutaks iga artikli alla, siis trolle rohkem poleks ka.

inimene õpib ,kuni elab...
3 aastat tagasi

Pole siin vaja otsida mingeid tõestusi, parim mida igaüks teha saab, ongi kandamaski poes, transpordis, kinos, etendusel. Jõks võiks sel teemal vait jääda .Viirus möllab laialdaselt ja mõni siin arvab ,et on aeg midagi tõestada, no ei ole.Pange kõik maskid ette ja desinfitseerige nagu õpetatud , mingi kasu sellest ju ikkagi on.

Elli
3 aastat tagasi

Käsi me ei desinfitseer, pindasid desinfitseerime!! Kätele tehakse antiseptikat!

Aadu
3 aastat tagasi
Reply to  Elli

Üks puhastamine ju mõlemad 🙂

Ahsoo
3 aastat tagasi

kui palju sul linnas neid koroonahaigeid on siis? 0?

Tim
3 aastat tagasi

Kas keegi suudab leida terviseameti kodulehelt teaduslikult maskide kandmise efektiivsust tõendava materjali, mille alusel amet tegutseb ja siia viidata? Käin kodulehel ringi, kuid mida ei ole, seda ei ole – kas teaduslikke materjale või minu nägemist.

Roona & Ko
3 aastat tagasi
Reply to  Tim

Kui huvi, siis googelda! Uuringutel põhinevat materjali leidub lademetes.

Majaomanik
3 aastat tagasi
Reply to  Tim

Tim! Arstid,kirugid jne.kannavad maske aastakümneid,pesevad käsi. Kas Sa paned selle tegevuse kahtluse alla,mille teadus on ammu tõestanud?? Minule sellest aastakümnete kogemusest piisab ja kannan maski.