Hannes Rumm: hiinlane, kes teenib Tallinnas 15 000 kuus

Hannes Rumm. Foto: Arvo Tarmula

Alustan täna hea uudise ja halva uudisega.

Hea uudis on see, et Eesti idufirma Pipedrive enamusosalus müüdi umbes 750 miljoni dollari eest ning meie sekka tekkis mitukümmend uut miljonäri. Halb uudis on see, et kuigi kõvasti rikkamaks sai ka mõni Haapsalu inimene, siis küsivad paljud Lääne Elu lugejad kaasmaalaste edust kuuldes kadedalt: „Aga mis minul sellest kasu on?”

Üritan tõestada, et idufirmade edust tõuseb kaudne kasu meile kõigile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ildur Idur-Jakunin
3 aastat tagasi

Eks see ole omanike raha. Nemad ettvõtte üles töötasid ja said kasu. Kui nad poleks seda teinud, siis poleks Eestisse üldse mingit raha tulnud. Loodame, et raha kasutatakse mõistlikult. Aga ei saa unustada uurimast ka seda, kuskohast raha tuli. Kui tegu oleks idast tulnud rahadega, mis läbiksid erinevad pesumajad enne Eestisse jõudmist, siis oleks LE lugejate küsimused põhjendatud või mis? Kui raha päritolu oleks kahtlane, siis kannataks kogu meie riigi maine ja julgeolek ning kaudse kasu asmel oleks otsene kahju. Seega kõik tehingud välisrahadega peavad olema väga läbipaistvad. Valitsus peaks veenduma raha päritolus, kuna sealt kuhu tuli raha, tuli ka… Loe rohkem »

jamps
3 aastat tagasi

ainult rumal punane saab seda iba ajada. Teil on kogu it sektoris 6000 inimest .. see vastab eesti energia põlevkivi poole tööjõule. Eesti energia on maksnud 121 miljonit kohalikke makse , see pole teada millises riigis 6000 IT töötajat on seda teinud kui üldse. Ja rääkida nüüd ühest ükssarvikust , saavad mõned siin kortereid osta ja välismaale järgmistesse idydesse inveteerida on … väga küsitav , kas see ikka meile kõigile mingit kasu toob. Punased propagandistid nõretavad täna vikerraadios , rõve kamp … Sildam on isegi selle unustanud , mis punasaarts talle rääkis … ja samas lõkkab juba Helsingi politsei käed… Loe rohkem »

Babaah
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Ja IT inimesed töötavad maksuvabalt? Kui võtta, et nende 6000 minimaalne töötasu on 1500 neto, siis ainuüksi palgamaksete pealt on juba aastas makse üle 100 miljoni. Ja see on siis sellise arvestusega, et kõigil on nimetatud väike palk.
Muide, maksude maksmine on lihtsalt vara ümber jagamine. Üks maksab töö pealt, teine kaevab lisaks veel maardlaid tühjaks ehk see on taastumatu – mis läinud, see läinud. Ja lõpuks ma ei saa miks neid kahte valdkonda üldse võrrelda? Et ITga ei tohiks samal ajal, kui kaevandused on olemas, tegeleda? Kõik kaevuriks?

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Babaah

oi isver .. ma ei kirjutanud , et põlevkivi meestelt tuli ka 1,17 mln. tonni õli, mis tõi riiki raha. Kindel lugu, aga kiitke ikka it sektorit ja kujutage ette , et muud polegi … ja siis asutakse arutama kus kasum tekkis , kui üldse tekkis … ja kuidas seda maksustada? Ei saagi …
Elate oma rumalas mullis .. muideks selle totaka turismiäri tekitas siia ka ei miski muu kui Ilvese ja muude rumalate ässitustegevus vene sanktsoonideks. Nagladele toodi turg koju kätte ja kõik aplodeerisid. Mis te nüüd hädaldate?

Babaah
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Jajah, väga põnev aga kuidas see kõik antud artikliga seotud on?

Juss Juurika
3 aastat tagasi

Hah hah haaaa.
Muudkui maksa ja siis saad lugeda.
Nagu ma tahaks nii väga seda sitta lugeda või üldse teadagi!

Joops
3 aastat tagasi
Reply to  Juss Juurika

Erutud nii väga, ju siis ikka tahaks lugeda😮

kui
3 aastat tagasi

siis ainult mõnele sotsile, kes selle jura eest lehelt honorari saab

Arvaja
3 aastat tagasi

Las teenib. mis see minu asi on. Mind huvitab palju mina teenin, teile ei ütle.