Aktivistid loodavad, et peagi saab Palivere suusaradadel kunstlund toota

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Risto Roomet ja Mati Kallemets. Foto: ekraanitõmmis ERR-i videost.

Läänlased loodavad, et tänu enam kui 77 000 euro suurusele LEADER-toetusele saab juba lähitulevikus toota kunstlund ka Palivere suusaradadel, vahendas ERR-i uudisteportaal “Aktuaalse kaamera” uudislugu.

Praegu pole Läänemaal ühtegi lumekahurit ja talverõõmude nautimine sõltub täielikult ilmataadist.
“Paraku on niiviisi, et loodus ei ole igal aastal ühesugune ja kui külma on, siis lund ei ole, ja kui lund on, siis jälle külmaga on probleemid,” nentis Põhja-Läänemaa turismi- ja spordiobjektide halduskeskuse juhatuse liige Mati Kallemets.

Spordiliit Läänela peasekretär Ülle Lass ütles, et kunstlume tootmise võimalus on oluline maakonnale tervikuna. “See on ka ainukene selline koht, kus tegelikult on meil maastikku ja kus on võimalik selliseid korralikke radasid praegu teha,” rõhutas ta.

Kaugemas tulevikus on läänlastel aga veelgi suuremad plaanid. Kui õnnestub leida mõni uus toetus, siis soovitakse korda teha Palivere vana suusahüppetorn.

Vt ka: “Paliveres hakatakse lund tootma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lihulast
6 aastat tagasi

Kas see Kallemetsa projekt juba valmis ei saa, maavalitsuses sai ta palka selle projekti ajamise eest 20 aastat, ennem saab Tallinn valmis, kui Palivere suusakeskus.