Eesti sünnipäevanädal algab Haapsalust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Endine Eesti polgu staabimaja lagunev sein varjati tähtpäeva ajaks kattega. Foto: Arvo Tarmula.

Eesti vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise ametlik programm algab järgmisel teisipäeval Haapsalus, kus peaminister Jüri Ratas annab üle riiklikud teadus- ja kultuuripreemiad ning peab lipuväljakul kõne.

20. veebruaril juhatab Eesti sünnipäevanädalate ametlike ürituste jada sisse riigi teadus-, spordi- ja kultuuripreemiate ning Wiedemanni keeleauhinna üleandmine, mis sel aastal toimub Läänemaa ühisgümnaasiumi aulas.

Kuigi preemiad antakse üle Haapsalus, korraldab üritust riigikantselei.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
potjomkin
6 aastat tagasi

löögem nüüd tänavad särama ja naeratagem 1teisele läbi häbi nälja ja valu ELU ON IKKA EESTIS STAKS ILUS sest kersti ja muud skeemitajad ju elavad meil häästi

läänlane
6 aastat tagasi

Ikka väga kummaline matemaatika selle Eesti vabariigiga! Mitte ei saa aru, kust otsast ta sada aastat vana on?!?! Vahepeal oli ju aastaid EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIK VABARIIK! Ja kui ikkagi pidu tahetakse pidada, siis võiks riik ka inimestele midagi kinkida, näiteks ühe korraliku ja presidendi vastuvõtu omaga samaväärse peolaua katta igas linnas, vallas, külas aga mitte ainult küsida, mida inimesed Eestile kingivad, sest me kingime ju nagunii igapäevaselt oma tibatillukestest sissetulekutest aktsiisi-, tulu- jne. makse!!!

Kodanik
6 aastat tagasi

Ehk siis mitte kui midagi ei toimu Haapsalus.

kodanikule
6 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kuidas ei toimu. Keskerakonna pealinna brigaad pea pidevalt Haapsalus.
Midagi paremat on raske tahta. See on meile lausa taevaõnnistus.

omg
6 aastat tagasi

vabariik 100 aastat, aga vaba olnud paar aastat kunagi 100 aastat tagasi. Kummaline nimi välja mõeldud

Lõpsi valija
6 aastat tagasi

See polgumaja näeb nüüd täpselt välja nagu Eesti Vabariik. Pealt ilusa vinüül kattega aga sees on räme mäda ja laguneb igast otsast.

Kodanik
6 aastat tagasi

Eelmises LE kirjutas ajakirjanik U.Lauri, et toimub lipuväljaku pidulik avamine. Antud artiklis puudub sellele viitamine täielikult. Kas linnavalitsus on oma seisukohta muutnud, saades aru olukorra absurdsusest? Lipuväljak sai ju valmis sügisel, kui puud olid veel lehes. LE ajakirjanikud võiksid selles teemas selgust tuua, või on see palju tahetud?

Anders
6 aastat tagasi

Irwww