Täna õhtul on Lihula mõisas barokkansambli Corelli Consort kontsert

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EM2017_est_1481205021_3014186

Täna kell kuus õhtul algab Lihula mõisas barokkansambli Corelli Consort kontsert. Kell 17, tund enne kontserdi algust toimub mõisas ka Mall Nukke maalinäituse "Eesti mõisamaastikud" tutvustus koos autori ja galeristidega.

Kuni 5. augustini on Lihula mõisas avatud Mall Nukke maalinäitus „Eesti mõisamaastikud“, mis on uuenduslik osa kultuslikust kontserdisarjast „Eesti mõisad 2017“.

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega.

Barokkansambel Corelli Consort tähistab sel aastal oma 25. juubeliaastat ja mängib endiselt säravat barokiaja muusikat ajastu pillidel, nagu see muusika võis kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides.

Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Laste- ja noorteaastale sobivalt on kolm selle suve mõisa mõisakoolid ja metseenlus toetab Hummuli mõisakooli laste loovuse arendamist.
 
Sari ühendab endiste aegade väärtused kaasaja kunstiinimeste loominguga 800-aastasel Maarjamaal.

Sel suvel esinevad barokkansambel Corelli Consort ja särav noor metsosopran Tuuri Dede.

Kontsert Lihula mõisas

Corelli Consort, N, 27. juuli kell 18

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments