Vormsi vallavanem sai kaitseministeeriumilt stipendiumi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mihhail Korb Haapsalus 049 Tanel Viks
Vormsi vallavanemaks valiti Tanel Viks detsembris 2013. Foto: Urmas Lauri

Kokku 12 riigikaitseõpetajat saavad kaitseministeeriumilt kuni 2000 euro suuruse stipendiumi. Üheks stipandiaadiks on ka Vormsi vallavanem Tanel Viks, kes vallajuhi tööle lisaks annab riigikaitsetunde Mustamäe humanitaargümnaasiumis ja Tallinna Saksa gümnaasiumis.

Kaitseminister Margus Tsahkna kinnitas riigikaitseõpetajate käesoleva aasta stipendiumi tulemused, millega antakse 12 silmapaistvale riigikaitseõpetajale kuni 2000 euro suurune stipendium, teatas ministeerium.

Tsahkna sõnul annavad enam kui 100 riigikaitseõpetajat iga-aastaselt suure panuse selleks, et anda tuhandetele koolinoortele edasi riigikaitsega seotud teadmisi ja oskusi.

“Riigikaitseõpetusel on koolides tänuväärne roll nii üldise maailmapildi avardamise kui ka kaitsetahte kasvatamise mõttes. Tihtipeale teevad riigikaitseõpetajad seda tööd oma vaba aja arvelt ning seetõttu väärivad kõik riigikaitseõpetajad, mitte ainult stipendiumisaajad meie tänu ja tunnustust,” ütles Tsahkna.

Riigikaitseõpetajate stipendium on mõeldud parimate ja silmapaistvate riigikaitseõpetajate motiveerimiseks ja tunnustamiseks. Kokku esitati riigikaitseõpetajate 2017. aasta stipendiumi saamiseks 20 taotlust, millest parimad valis välja hindamiskomisjon. Stipendiumit antakse välja alates 2015. aastast.

Sel õppeaastal õpetatakse riigikaitseõpetust enam kui 150-s gümnaasiumis ja kutsekoolis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sõbrad Kullamaalt
7 aastat tagasi

Väga õige otsus. Tanel on üks asjalikumaid mehi nii vallavanemana ,kui jõustruktuure teenides ja noori õpetades. sellest ajast , kui ta on Vormsil on seal elu muutunud stabiilseks ja tõmblemine kadunud.Edu .

Mati Põdra
7 aastat tagasi

Mõne siinkirjutaja ettekujutuses loetakse tööks ainult kabinetis veedetud tagumiktunnid…

raivo+2010
7 aastat tagasi

vetevana ära huia

vetevana
7 aastat tagasi

väga luks ju vallavanema tööajast õpetaja ametit pidada