Valitsus kiitis heaks kriteeriumi mittetäitvate valdade moodustamise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks seitsme uue valla moodustamise, kõigis neis jääb rahvaarv alla haldusreformi seaduses kehtestatud 5000 elaniku piirile.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks Alajõe, Iisaku, Mäetaguse ja Tudulinna valla ühinemise Alutaguse vald, ühendvald jääb Ida-Viru maakonda ning selles saab olema 3968 elanikku, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja. Valla pindala on 921 ruutkilomeetrit.

Alatskivi, Peipsiääre ja Vara vald ühinevad Peipsiääre vald. Uue valla pindala on 493 ruutkilomeetrit ning rahvaarv 3843 inimest. Vald hakkab kuuluma Tartu maakonda.

Ka kiitis valitsus heaks Antsla ja Urvaste valla ühinemise Antsla vallaks. Võru maakonda jäävas vallas saab olema 4649 elanikku, omavalitsuse pindala on 411 ruutkilomeetrit.

Häädemeeste ja Tahkuranna valla ühinemisel moodustub Pärnu maakonnas Häädemeeste vald, mille elanike arv on 4982 inimest ning pindala 494 ruutkilomeetrit.

Kanepi, Kõlleste ja Valgjärve valla ühinemise tulemusena moodustub Põlva maakonnas Kanepi vald, mille elanike arv on 4962 inimest ning pindala 526 kilomeetrit.

Orava ja Vastseliina valla ühinemise moodustub Põlva ja Võru maakonnas Vastseliina vald, kus elab 2690 inimest ning mille pindala on 396 ruutkilomeetrit.

Seitsmendana kiitis valitsus neljapäevasel istungil heaks Saarde ja Surju valla ühinemise Saarde vallaks. Pärnu maakonda jääva valla elanike arv saab olema 4873 inimest ning pindala 1065 ruutkilomeetrit.

Nende omavalitsuste ühinemisel väheneb Eesti omavalitsuste koguarv veel 11 võrra ning alles jääb 116 omavalitsust: 98 valda ja 18 linna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments