Piimalehmade ja sigade kasvatajad saavad erakorralist toetust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Palivere lehmad (urmas lauri) (3)
Foto: Urmas Lauri

PRIA annab teada, et ajavahemikus 30. jaanuarist 8. veebruarini on sigade ja piimalehmade kasvatajatel võimalus taotleda erakorralist kohandamistoetust.

Raskustes piima- ja sealihatootjatele makstakse 2017. aastal erakorralise kohandamistoetusena kokku 16,2 miljonit eurot, sellest 79 % piimakarjakasvatajatele ja 21% sealihatootjatele.

Erinevalt eelnevatest kohandamistoetuste maksmistest tuleb seekord toetuse saamiseks loomapidajal endal kindlasti esitada taotlus ajavahemikus 30. jaanuarist 8. veebruarini.

Taotlust saab esitada vaid elektroonilise kliendiportaali e-PRIA vahendusel, mis asub aadressil.

Sealihatootja saab toetust eeldusel, et ta pidas Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) andmete kohaselt ajavahemikus 4.-31. juulini 2016 vähemalt ühte siga. Lisaks tuleb taotlemisel valida ja täita üht kolmest lisanõudest, mille alusel taotleja toetuse saamise tingimustele vastab.

Piimatootja saab toetust eeldusel, et ta pidas 1. detsembri 2016. a seisuga põllumajandusloomade registri andmete kohaselt vähemalt ühte piimatõugu lehma ning sama kuupäeva seisuga omas järgmist: põllumajandusministri 15. juuni 2006. a määruse „Toorpiima käitlemise hügieeninõuded” alusel väljastatud kehtivat toorpiima turustamise veterinaartõendit;  toiduseaduse alusel antud tegevusluba piima käitlemiseks või oli sõlminud põllumajandusloomade aretuse seaduse § 21 lõikes 1 nimetatud lepingu piimaveiste jõudluskontrolli läbiviimiseks. Lisaks tuleb taotlemisel valida ja täita üht kahest lisanõudest, mille alusel taotleja toetuse saamise tingimustele vastab.

Täpsem toetuse tutvustus, taotlemise ja e-PRIA kasutamise juhised on väljas PRIA kodulehel.

Lisainformatsiooni saab PRIA infotelefonil 737 7679.

Tanel Trell, PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhataja

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments