TV 10 olümpiastardi avaetapilt tuli Läänemaale kaksikvõit teivashüppes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pildil teivashüppes 1-2 koha võitnud Emma-Kathrina Hein ja Kleer Jaani. Treener Kaja Ladva Teivashüppes 1.-2. koha võitnud Emma-Kathrina Hein ja Kleer Jaani koos treener Kaja Ladvaga. Foto: TV 10 olümpaistarti

Tartus toimunud TV 10 olümpiastardi esimesel etapil osales Läänemaalt sel aastal kaks kooli. Suuremate koolide (üle 250 lapse) arvestuses startis taas Haapsalu põhikool ja väikekoolide kuni (250 last) arvestuses esmakordselt ühendvõistkond Ridala põhikool-Uuemõisa algkool.

Nooremate kuni 12 aastaste tüdrukute 60m jooksus pääses A-finaali Emma-Kathrina Hein ja jäi napilt esikuuikust välja ajaga 8,96. Teivashüppes tegid meie tüdrukud ajalugu. Emma-Kathrina Hein võitis teivashüppe, ületades kõik katsed esimesel katsel, püstitades tulemusega 2.51 uue maakonna omavanuste tipptulemuse ja ka TV 10 olümpiastardi selle vanuseklassi läbi aegade 5-da  tulemuse. Muljetavaldav on ka Kleer Jaani ületatud 2.41, millega ta tõi meie sportlastele kaksikvõidu, mida pole selles sarjas veel juhtunud. Anet Saarjõe ületas 2.11 ja oli üheksas.

Vanemate kuni 14 aastaste tüdrukute 60m jooksus sai Keity-Liina Kallas uue isikliku rekordi ajaga 8,54 kümnenda koha. Veel paremini läks tal teivashüppes, kus ta püstitas samuti uue rekordi, ületades kõrguse 2.71 ja sai kolmanda koha. Aasta noorem Maily Märss ületas 2.51 ja oli viies.

Noorematest poistest pääses B-finaali Tanel Toomemägi ajaga 8,94 ja oli kuulitõukes tulemusega 7.37 kahekümnes.
Vanematest poiste 60m jooksus oli Rasmus Kuslap tulemusega 8,47 üheksateistkümnes.

Koolide arvestuse peale esimest etappi on Haapsalu põhikool 26 suurema kooli arvestuses kaheksateistkümnes ja Ridala põhikooli-Uuemõisa algkooli võistkond 12 väikekooli arvestuses seitsmendal kohal. Mõlema kooli õpilasi juhendavad Kaja Ladva ja Silvia Ladva.

Kaja Ladva

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
7 aastat tagasi

Tublid lapsed