Põlevast hotellist pääsenud martnalased jõudsid koju tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

pori hotelli põleng pori hotelli põlen

Laupäeva varahommik. Erakogu

Laupäeva varahommikul Soomes Poris põlema läinud hotellist pääsenud martnalased jõudsid pühapäeva õhtul õnnelikult koju tagasi.

Martna Püha Martini koguduse kuueliikmeline delegatsioon käis külas Pori sõpruskogudusel ja ööbis hotellis, mis süttis laupäeva varahommikul põlema.

Põleng sai alguse hotelli neljanda korruse köögist, otse martnalaste pea kohalt, kus oli parasjagu vabamüürlaste kokkusaamine.

Hotellis viibinud evakueeriti kella viie paiku hommikul. Martna koguduse juhatuse esimees Kulle Reinhold ütles, et ta ei maganud sügavasti ja äkitselt hakkas tulekahjualarm tööle. Esialgu arvas ta, et tegemist on tulekahjuõppusega, siis aga selgus, et nii see siiski ei ole ja hotell põleb päriselt. Otse suitsu ja tuld martnalased hotellis ei näinud.

"Alarm pistis röökima ja mingi imelik lõhn nagu oli. Siis tuli muudkui üks tuletõrjeauto auto järel," ütles Reinhold.

Evakueeritud martnalased läksid oma bussi. Laupäeva keskpäeval olid nad juba linna peal ostlemas.

Martna rahvas ei kannatanud muud kahju kui et toidukraam jäi hotelli kappi ja ühel martnalasel jäi öösärk padja alla. See aga toodi omanikule järgmisel hommikul pestu ja triigituna sellesse hotelli, kuhu martnalased järgmiseks ööks ümber olid paigutatud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments