Riik kingib igale vastsündinule raamatu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMGP9078Raamat „Pisike puu”. Foto: Kultuuriministeerium

Eesti riik koostöös kultuuriministeeriumiga ja Eesti lastekirjanduse keskusega kingib igale vastsündinule raamatu „Pisike puu”.

Raamatus on kimbuke luuletusi ja jutte meie tuntud ja armastatud lastekirjanike loomingust. Selles on nii vanu, mitmele põlvele armsaks saanud, kui ka päris uusi lugusid, sekka ka mõned 
muinasjutud ja liisusalmid, mille seovad tervikuks kunstnik Catherine Zaripi pildid, kirjeldas raamatut Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Esimesed raamatud annab vastsündinute vanematele üle kultuuriminister Indrek Saar Viljandi linna tunnustusüritusel 26. oktoobril. Alates oktoobri lõpust antakse raamatuid üle kohalikes omavalitsustes toimuvatel pidulikel üritustel, kus tervitatakse uusi ilmakodanikke ja õnnitletakse lapsevanemaid.

Eestis on suurepärane raamatukogudevõrk ja seetõttu jõuavad kinkeraamatud peredeni läbi kohalike raamatukogude, teatas Soone.

Kellel pidulikul sündmusel osaleda ei õnnestu, saavad pöörduda kohaliku raamatukogu poole ja uurida, kuidas raamat kätte saate.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kes
8 aastat tagasi

on autor?

maali
8 aastat tagasi
Reply to  kes

lugeda ei oska?

Mnjah
8 aastat tagasi

Riik peaks igale vastsündinule garanteerima tasuta lasteaiakoha ja koolihariduse koos huviringidega. Samas tiluliluga tegelemine annab ka kirjastajale projektiraha:)