Lääne Elu paberleht teisipäeval, 6. jaanuaril

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Le 20150105Torm ujutas üle Haapsalu promenaadi

Nädalavahetuseks lubatud üleujutus jäi kardetust väiksemaks, kuid maru lõhkus osa Haapsalu toomkiriku plekk-katusest.

Vahepeal nõrgenemise märke näidanud torm kogus laupäeva õhtul taas jõudu, mis tähendas, et meri ajas mitmel pool üle kallaste. Kõige raevukam oli meri Haapsalu promenaadil, kuhu paiskusid lained, mis kandsid endaga kaasa jäätükke.

Loe homsest Lääne Elust, kui palju sai toomkiriku katus viga, milline oli tormi mõju Läänemaa elektrivõrgule ning milliseid tormiga seotud väljakutseid sai nädalavahetusel Päästeteenistus.

Hanila pelletikatlad logisevad

Oktoobrist kasutuses olnud Hanila pelletiküttekatlad on vajanud juba mitmel korral garantiiremonti. Üles ütles Kõmsi kooli katla kompressor, mis vahetati välja enne jõule. Väiksemaid probleeme on olnud ka teiste kateldega.

Hanila läks vedelküttelt üle pelletiküttele tänavu sügisel, sest pelletikatlas kasutatavad puidugraanulid on odavamad kui põlevkiviõli.

Loe homsest Lääne Elust, mida arvab ligi 100 000 eurot maksnud ja juba remonti vajanud kateldest Hanila vallavanem Arno Peksar.

Suur omavalitsusjuhtide küsitlus

Lääne Elu uuris Läänemaa omavalitsusjuhtidelt, millega jäi neile meelde aasta 2014 ning mida ootavad nad uuelt aastalt.

Loe homsest Lääne Elust, millised on ettevõtmised ja projektid, millega omavalitsusjuhid loodavad Läänemaad helgema tuleviku suunas edasi viia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments