Ilmateenistus: Alanud nädalal on oodata ilma jahenemist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ilm 2014-11-10 11.54.48Täna taandub jahedama õhuga kõrgrõhuhari aegamisi Eesti kohalt itta. Samal ajal jõuab Läänemerele aga soojemat ja niiskemat õhumassi kaasas kandev madalrõhulohk. Nii möödub esmaspäev väheste vihmahoogudega ning rannikualadel puhangulise kagutuulega. Kui täna tõusevad termomeetrinäidud mandril kohati kuni 7 kraadini, siis juba homme on pea kõikjal õhutemperatuur ligi 10 kraadi. Nädala lõpuks ilm jaheneb taas.

Teisipäeval (11. novembril) liigub Skandinaaviast üle Läänemere kirdesse madalrõhulohk ja mitmel pool sajab vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 7..11°C.

Kolmapäeval (12. novembril) madalrõhulohk eemaldub ja jääme ebamäärasesse rõhuvööndisse. Kohati sajab vähest vihma. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, päeval pöördub tuul idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 2..6, päeval 5..8°C.

Neljapäeval (13. novembril) tugevneb Skandinaavia põhjaosas külma õhuga kõrgrõhkkond, mis aeglaselt Eesti peale laieneb. Kõrgrõhuala servas võib kohati vähest vihma sadada. Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 4..7°C.

Reedel (14. novembril) jääme kõrgrõhuala serva. Vihmavõimalus on väike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+5, päeval +2..+6°C.

Laupäeval (15. novembril) ja pühapäeval (16.11.) oleme kõrgrõhuala lääneservas ja ilm on olulise sajuta. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -5..+1, pühapäeva öösel Kirde-Eestis kuni -7, saarte rannikul kuni +4, päeval -1..+4°C.

Esmaspäeval (17. novembril) kõrgrõhuala kaugeneb ja edelast surub peale madalrõhuala kirdeserv. Lääne-Eestis suureneb vihma ja lörtsisaju võimalus. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+2, Kirde-Eestis kohati kuni -7, päeval -2..+3°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments