Karilaid: Keskerakond teeb otsuseid ilma teiste parteide diktaadita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanus Karilaid arvo tarmulaJaanus Karilaid eelmisel neljapäeval Haapsalus peetud Keskerakonna juhatuse laiendatud koosolekul. Läänemaa keskerakondlased toetasid toona Kadri Simsoni partei peaministri kandidaadina. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna juhatuse liikme Jaanus Karilaidi sõnul puhastas Keskerakonna peaministrikampaania Eesti poliitika õhku ja eraldas terad sõkaldest.

„Äärmiselt huvitav oli jälgida meie konkurentide reaktsioone viimase nädala jooksul. Senikaua kui arvati, et tegemist on mässukatsega, siis õhutati takka. Teooriad sellest, et tegemist võib olla Savisaare “lavastusega”, tekitas aga paanika,” rääkis Karilaid, “kui avastati, et Keskerakond võib oma peaministrikampaaniaga saada suure hoo sisse, siis hakati erakonnalt nõudma juba mingitest väärtushinnangutest lahtiütlemist“.

„Keskerakond esindab solidaarsuse ja õigluse printsiipi ühiskonnas, millest teised erakonnad pole siiani piisavalt hoolinud. Eriti absurdne on väärtuste teemalisi juhtnööre kuulata erakondade suust, kes pole suutnud isegi korralikku riigipiirigi rajada. Oleme oma programmi alati tugevalt ellu viinud ka vastandliku partneriga. Samuti ei tee Keskerakond matrossovit ehk ei torma partneri rumaluste eest pea ees tulle nagu seda tegid sotsid alkoholi tänaval laustarvitamise lubamise otsuse puhul, mille taga seisis tegelikult Reformierakond,“ rääkis Keskerakonna juhatuse liige.

Karilaiu sõnul paljastas IRL-i peasekretär otse kaamera ees, et neile ei piisa ka Kadri noorest näost, vaid kogu Keskerakond peaks justkui nende soovide järgi end muutma. „Neile on kogu aeg vähe. Konkurentidele ei piisa Kadrist, Jürist, Jaanusest ega kellestki teisest, sest ikka leitakse, et tegelik juht on Savisaar. Niikaua kui Savisaare bränd ja aju töötab erakonna kasuks, niikaua otsitakse alati põhjuseid, kuidas liiga võimast konkurenti likvideerida,” lisas Jaanus Karilaid.

"Keskerakond on tugevas positsioonis, et võita valimised ning see tingib ka konkurentide pidevad rünnakud,” rõhutas Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nii on
9 aastat tagasi

Mis teid on takistanud keskerakonda valimist, kas tõesti vaid see,et Edgar eesotsas? Minu meelest on see vaid naeruväärne vabandus….ja miks peakski keskerakond laskma end mõjutada teistel erakondadel,vastasel juhul mingu tõesti laiali. Aga ei,see erakond on näidanud,et suudab ise mõelda ja ei ole ostetav nii nagu ei saa öelda jälle mõne teise erakonna kohta. Samuti võib keskerakond ka öelda,et ei ole üks nende seast,kes on koos teistega lükantud vankrit,mis meie riiki allamäge sõidutab. Ei,asi ei ole selles,et Edgar eesotsas on,asi on selles,et paljud klappidega on ja korrutavad seda ,mida kõrgemal eesotsas korrutatakse,sest nii on popp. Tegelikult on Edgar vaid üks paljudest… Loe rohkem »

keelab käsib
9 aastat tagasi

Keskerakond teeb otsuseid ilma teiste parteide diktaadita ja ka keskerakonna eneseta. Üks mees teeb otsuseid.

nojah
9 aastat tagasi
Reply to  keelab käsib

Elu nagu kompu, ei vastuta mitte millegi eest ja aina kirub. Mis erakond see on, kes ei tee midagi selleks, et võiks võimukoalitsiooni saada. Jääb mulje, et KE eesmärgiks on olla ainult Tallinnas võimul.

juss
9 aastat tagasi

klounikari! etkar otsustab teil ja kui pealik lusika nurka viskab….p.rse majas?

Kodanik
9 aastat tagasi

mis muutusi tahad? savisaar võtab kõige rohkem hääli ja peaks loobuma poliitikast? natuke putinlik soovitus. mida see simson teinud oleks, ei suutnud ju Pärnuski võimule saada.. Edgar segas või?

Kodanik
9 aastat tagasi

kas valitsusliikmetest ei peaks keegi vastutama? kelle käes on viimased 7 aastat siseministri ja peaministeri portfell?

kodanikule
9 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Oled nagu Tölpa, jutt käib vajalikest muudatustest KE sees, sest paistab, et seal on väga arukaid mõtlejaid. KE üksi täna valitsust ei moodusta ka kõige parema tahtmise juures, samas ei ole ta aga oma põikpäisusega vastuvõetav ükskõik millisele erakonnale praeguse juhtimise juures. Kui ikka nondel s.o. KE on tahet midagi riigis muuta, siis peavad nad ka midagi ohvriks tooma. Ma küsiks kaua võib? Kas tõesti on hea olla opositsioonis ja ainult kiruda tänaseid valitsejaid? Paraku see näitab suutmatust vastutust endale võtta ja sageli sisutühja pläma.

Kodanik
9 aastat tagasi

kes vastutab korrastamata riigipiiri eest? kes vastutab kodukulud alla valetamise eest? kes lubas topeltpensione? kas elamisload olid ainult Indrek Raudse äri? kus on see reformierakonna majandus? vaesuse võit? ja vastutab Keskerakond. tubli.

kodanikule
9 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kellelgi on täna kasulik hoida riigipiiri küsimus üleval ja mitte seda fikseerida kasvõi kontrolljoonena. Ja niikaua kui me heietame, käib idanaaber meie maadel jõhvikaid korjamas ja meie meestega nalja viskamas.

Kurb
9 aastat tagasi

Kurb, et istutakse ikka vanas kinni. Loomulikult töötab Savisaare aju erakonna kasuks, täpselt samamoodi vast nagu Jaanuse ajugi, aga on see väärtus tänases ühiskonnas millega hoobelda. KE sobrab jätkuvalt seisvas vees ja jätkuvalt märksõna all – astmeline tulumaks. Ei tule seda maksumuutust enne, kui kõike otsustab jäigalt ES. Ei oska ES despootliku raudse käe all keskerakond kellegagi Maarjamaal suhelda, olgu need siis teised erakonnad, ajalehed (v.a. Kesknädal ja Pealinn), televisioon (v.a. Tallinna TV) jt. Kohati jääb mulje, et kõik nagu käiksid ühte jalga, aga KE käib omateada õiget jalga…

mina Ise
9 aastat tagasi
Reply to  Kurb

ikka enese isiklikuks kasuks.
.
.
on ju nii tegelikult.
.
häda korral poeb naiste aluspükstesse peitu!