Lääneranna vald võtab hiigellaenu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urmas Osila
Lääneranna abivallavanem Urmas Osila ei osanud ennustada, millistel tingimustel vald laenu saab. Foto Urmas Lauri

Lääneranna vald tahab võtta kümneks aastaks 8,2 miljonit eurot investeerimislaenu. Laenusummast 4,8 miljonit eurot kuluks Lihula koolimaja ehitusele ning 3,8 miljonit eurot läheks olemasolevate laenude refinantseerimiseks.

Kas ja mis tingimustel laenu saada õnnestub, ei soovinud Lääneranna abivallavanem Urmas Osila ennustada. „Ei tea. Igasugune prognoos on ettearvamatu,” ütles Osila Lääne Elule. Selles, et laenu pakutakse, tema sõnul aga kahtlust pole. „Pank on ju oma olem

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
1 tund tagasi

Võlg on võõra oma,teada tõde ajast aega! Aitäh omavalitsus,kes viid meid järjest enam põhja.Elagu viinavabrikud,elagu mõisad,elagu ja õitsengu infesteeringud mis tulu ei too!

sõrmkübaratrikimoor
1 päev tagasi

Ih-ih-hii, laskem nüüd kärpekrokodillil ja laenupotsatajal toimetada, sest nagu me kõik teame, nendeta oleks ammu igav ja kurb maailm. Kui roosil päikeseta…

Noor Billy
1 päev tagasi

Minule on ka teada, et sa kohtusid enne inimestega, kes soovivad Eesti Vabariigi riigikorra vastast aktsiooni ellu viia. Sa ei teavitanud sellest valda ega Lääneranna Spordikooli esindajat.

sõrmkübaratrikimoor
22 tundi tagasi
Reply to  Noor Billy

Aga minule on teada, Noor Billy, et ülalnimetatud inimestega käisid kohtumas sinagi, ja vähe sellest – sa olid kohtumisel rõivastatud (loe: kostümeeritud) nagu kultuurikaltsakas. See omakorda on ränk moejulgeolekurisk.

Noor Billy
21 tundi tagasi

Vedelaks löömist poleks tarvis tunnistada!

sõrmkübaratrikimoor
17 tundi tagasi
Reply to  Noor Billy

Väga hea, Noor Billy, et jutt löömisele läks. Lääneranna Rahvastiku Löögivalmidusuuringute Teabekeskuse tippspetsialistid korraldasid lojaalsus- ja meelsuskontrolli eesmärgil rahvaküsitluse, et tõsiteaduslikult uurida, kes tahab mida/keda ja millega lüüa. Selgus, et Lääneranna valla elanikest tahab…
1.) 21%…lahku
2.) 9% …käega
3.) 3% …jalaga
4.) 11% …mütsiga
5.) 4% …hingekella
6.) 42% …lulli
7.) 1% …luuslanki
8.) 0,5% …lokku
9.) 0,5% …kokku
10.)2,5% … üle aisa
11.)1,5% …laksudes rannale
12.)1,8% …midagi/kedagi muud
13.)2,2% …mitte midagi/kedagi/kunagi/millegagi
…lüüa

Khm...
1 päev tagasi

…Lääneranna vald tegutseb juhile kohaselt.
Juriidikast tuttav – muutmise seaduse, muutmise seaduse, muutmise seadus parafraseerub: laenu refinantseerimise laenu, refinantseerimise laenu, refinantseerimise laen.

Tublid olete! Pangad tänavad. Valla elanikud mitte.

Jepp
1 päev tagasi
Reply to  Khm...

Täpsutades, et vallas tulevikus elavad järeltulijad peavad maksma suure protsendiga kinni kogu võla. Üle põlvkonna käib edukus, ühe ajastu omad elavad võlgadega, järgmine elab vaesuses ja maksab võlga. Nii on ajalugu näidanud ju. Lahendus oleks, kui keegi võlguvõtjatest oskaks ka päriselt kasumlikult investeerida, sga noh….

Olemus
1 päev tagasi

Pankadelt väljapressija?

???
1 päev tagasi

8.2 mil ? 4.8+3.8 = 8.6

Vahi aga
1 päev tagasi

Otse põhja, igatahes! Kahju lausa antud valla elanikest…

MTÜ Terra Maritima
1 päev tagasi
Reply to  Vahi aga

Suur pluss on siis, kui raha on saadud ; )