Lääne prefektiks saab endine Läänemaa politseijuht Argo Tali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Argo Tali. Foto PPA

Uuest aastast saab Lääne prefektiks varem ka Läänemaa politseijuhina töötanud Argo Tali. Siseminister Lauri Läänemets kinnitas Tali kandidatuuri heaks eile.

PPA peadirektori Egert Belitševi sõnul rääkis Tali kasuks tema kogemus teabebüroo juhina ning väga hea prefektuuri hingeelu tundmine. „Mõlemad lõppvooru jõudnud kandidaadid olid tugevad eksperdid ja meeskonnajuhid. Teabebüroo juhina on Argo Talil väga hea ülevaade Lääne prefektuuri väljakutsetest ning ka selged ettepanekud, kuidas tiimi tugevusi regioonis turvalisuse loomiseks kasutada. Usun, et tema teadmised ja kogemus, aga ka väärtused ja hoiakud teevad temast hea liidri Lääne prefektuurile ning hea partneri kohalikele omavalitsustele ja kogukonnale,” ütles Belitšev.

Läänemaa politseijuhina asus varem Hiiumaa Kärdla kordonit juhtinud Tali tööle 2014. aasta oktoobris. Järgmise aasta märtsis pani ta aga ameti maha, et asuda tööle teabebüroo juhina.

Tali sõnul on konkursi võit suur au ja tunnustus, edasi aga püüab ta enda uut tööd võtta nagu ühte seiklusrikast väljakutset. „Lääne prefektuuris on tehtud väga head tööd, prefekti vahetusega on aga võimalus teha mõningates tegemistes „restart“. Arutan oma ideid lähima meeskonnaga, kuid märksõnadeks võiksid olla paindlikkus ja efektiivsus, keskendumine kogukondadele ning valmisolek katsetada uusi perspektiivikaid tegevusi,“ kirjeldas ta põgusalt oma plaane.

Senise Lääne prefekti Kaido Kõplase teine ametiaeg lõppeb 31.12.2024.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
margus
6 päeva tagasi

Haapsalus olles kukkus kohe lammutama piirivalvet (merepäästet). Vahet pole kes juht on, kui käsud tulevad mujalt.

elanik
6 päeva tagasi

Võib-olla hakkab võitlema huligaanidega mootorratastel?

Jaan.K
7 päeva tagasi

Uuest aastast saab Lääne prefektiks varem ka Läänemaa politseijuhina töötanud Argo Tali. Siseminister Lauri Läänemets Tali kandidatuuri heaks eile.

Kas sõna “kinnitas” ei peaks antud tekstis olema?

Haller
6 päeva tagasi
Reply to  Jaan.K

No ma kutsuks juhhanssi …..too oskas paremini rahasid peita …..

kribu
6 päeva tagasi
Reply to  Haller

Kas see kuramus on ka veel hinges?

Pook
6 päeva tagasi
Reply to  kribu

Räägivad , et liigub veel ….

Pamp
6 päeva tagasi
Reply to  Pook

Pimedas vaevalt julgeb ….