Lääne prefektuuris alustavad tööd kiirreageerijad

Lääne prefektuuri kiirreageerijad, esiplaanil Aivo Sauendi (vasakul) ja Tanel Lips. Foto politsei

Lääne prefektuuris alustab tööd prefektuuri kuut maakonda teenindav kiirreageerijate üksus, mille ülesanne on reageerida erakorraliste väljakutsete puhul, ohtlike kurjategijate kinnipidamisel ja vajadusel osaleda masside ohjamisel.

Lääne prefektuuri operatiivkeskuse juht Sander Peremehe sõnul on tegemist täiesti uue politseiüksusega Lääne prefektuuris. „1. jaanuarist sai selle loomine ja edasiarendamine alguse ning praegu hakkab piirkonnas tööle 13 kiirreageerijat,“ rääkis ta.

„Kiirreageerija on politseinik, kes on saanud täiendava väljaõppe ja varustuse tegutsemiseks ohtlikes olukordades. Kiirreageerijate peamisteks ülesanneteks on reageerida erakorraliste väljakutsete puhul, ohtlike kurjategijate kinnipidamisel ja vajadusel osaleda masside ohjamisel,“ lisas Peremees.

Eile kogunesid vastsed kiirreageerijad Pärnusse, kus saadi kätte osa varustust, tutvuti töötingimustega ja kohtuti prefekt Kaido Kõplasega, kes ütles, et selle üksuse loomine tõstab prefektuuri võimekust turvalisuse tagamisel.

„Politsei eesmärk on turvalisust veelgi kasvatada ja selle üksuse loomine aitab seda kindlasti teha,“ sõnas Kõplas. Ta lisas, et kuigi teeninduspiirkonnaks on Lääne prefektuuri maakonnad, siis vajadusel kaasatakse kiirreageerijaid ka mujal Eestis toimuvate sündmuste lahendamisse.

Päeva teises pooles suunduti esimesele ühisele treeningule Paikusel. Järgmisest nädalast lähevad mehed neljanädalasele baasväljaõppele Tallinnasse, kus õpitakse erinevaid taktikaid ja ka relvade käsitlemist. Igapäevaselt hakkavad loodud üksuse töötajad asuma Pärnus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohoo
6 aastat tagasi

masside ohjamisel? Kas valitsusel juba teada, et rahva rahulolematus meie maade ja metsade hävitamisel on saavutamas sellist taset, et tänavale tullakse?

AVS
6 aastat tagasi
Reply to  ohoo

Kas 2007 aasta loomakarja märatsemine on juba meelest läinud? Pole sellised tegelased meie hulgast kuhugi kadunud, kasvab uus põlvkond peale.

Mihkel
5 aastat tagasi
Reply to  ohoo

riskianalüüs näitab, et immigrantide Eestisse sisseveo suurendamisel aastal 2019 võivad kohalikud hakata rahulolematust väljendama aktiivsemalt, kui seda teevad täna.

rägeeriva
6 aastat tagasi

viina hinna tõstmise pääle

Luik
6 aastat tagasi

Nagu teada valvab tamme kanti aegade algusest ahtu punt kuhu saab ka soovi korral kümnist viia. Ei pea koera nüpeldama vaid sellega tegeleb koeraomanik kui vajadust on. Moodne mees peksab piensit:)

englise buldooger
6 aastat tagasi

Aga kas on kedagi Haapsalus, kes väljakutse peale reageeriks (püünise, puuri ja elektriga kui vaja), kui mingi lahtine hulguskoer (keda lisaks šaakalitele ka ikkagi linna peal liigub, eriti Metsa-Tamme kandis) mu väikest armsat kutsat lõhki tahab kiskuda. Või tohib neid ise mingi nuudiga nüpeldada?

uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Enda ja koera kaitsmine on ikka Sinu isiklik asi,reageeritakse siis kui rahvas mingil põhjusel tahab ka oma Maidani korraldada.
Riigipöörajatest pole siiani olnud midagi kuulda aga eks sealt Tallinnast näe paremini.

Ahtu
6 aastat tagasi

Ei või