Seitsme maa ja mere taga: maailma veerel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee


Orkney peasaare loodetipus asuv Birsay on tegelikult üsna tilluke küla. Olles krahvilossi varemed ja kiriku üle vaadanud, läksime otsima teetuba, mida turismibrošüürides reklaamiti. Teetoa leidsime küll üles, aga õnnetuseks oli see sel päeval kinni. Nii astusime sisse külapoodi, kust õnneks midagi siiski hamba alla saime.

Birsay kõige ägedam vaatamisväärsus polnud aga hoopiski krahvilossi varemed või Püha Magnuse kirik, vaid hoopis neist mõnesaja meetri kaugusel asuv rannik oma viltuste tumedate kivipaljanditega. Kuigi olime Shetlandil käinud palju põhjapoolsemates punktides, tekkis just Birsays tunne, nagu oleksime sattunud maailma äärele. Viskasime end päikesesoojale kaldakaljule pikali, nautisime ilusat ilma, Atlandi ookeani lainemüha ja vaadet otse ees avanevale Brough of Birsay saarekesele.

Saare maismaapoolses osas eristas silm varemeid ja müüre, mis näitas, et seal on elatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments