Läänlased andsid enim hääli Marina Kaljurannale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Graafik: Andrus Rebane

Kuigi valimised võitis Läänemaal Isamaa, keda toetas 26,5 protsenti maakonna elanikest, hääletas iga seitsmes läänlane Marina Kaljuranna (SDE) poolt.

Kaljurand sai Läänemaalt 862 häält, teine oli EKRE kandidaat Jaak Madison, keda eelistas 776 läänlast. Europarlamendi valimised võitnud Isamaa populaarseim kandidaat Läänemaal Riho Terras sai 491 häält.

Lääneranna vallas jäi Kaljurand alla Madissonile, kes sai 232 häält (Kaljurand 211). Läänemaal toetas sotse 19,2 protsenti, Pärnumaal 16,2 protsenti valijaist. Mõlemas olid sotsiaaldemokraadid Isamaa ja EKRE järel kolmandad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
1 kuu tagasi

Pole siin midagi imestada sest 25% eestlastest ei saa üldse aru mis õieti toimu, 90% oskab lugeda soravalt aga tekstist saab täielikult aru vaevalt 30%,60% valib välimise järgi jne.
Kui ajad suht arusaamatud kelbast suust välja või esined tantsusaates
on OK !

kurkull
1 kuu tagasi

Õnneks ei ole Läänemaal enam raudteed,muidu oleks kõige rohkem hääli saanud Kõblart või Vana Loom.

Inimõigused
1 kuu tagasi

EESTIMAAL elab haruldaselt palju lolle…aga miks see nii on?
See on juba küsimus geneetikutele..
Tsitaat ühe eaka ärimehe suust

Vahi aga
1 kuu tagasi

Eesti valija on keskmiselt suhteliselt rumal ja see valimiste tulemus seda ka kinnitab. Masohhism on vist eestlasele iseloomulik, mis iseenesest on kurb.

Yoku
1 kuu tagasi

Delfi on oma tööd hästi teinud

2. kodanik
1 kuu tagasi

Aasta valija on ikkagi Sauelt, kes murrab tõsimeeli pead, kas valida Isamaad või sotse. Muidugi on ka võimalus, et Jüri Ratas kaalus pikalt nende kahe erakonna vahel. ja siis imestame, et kuidas meil siin riigis ikka asjad nii hästi lähevad….

viiekümne
1 kuu tagasi

aasta okupatsiooni tulemus