Tänasest saab hääletada kõigis 377 valimisjaoskonnas üle Eesti

Lääne Elu

info@le.ee

Valimised. Foto: Malle-Liisa Raigla
Foto Malle-Liisa Raigla

Täna kell 12 avatakse kõik 377 valimisjaoskonda. Euroopa Parlamendi valimistel saab valija hääletada ükskõik millises valimisjaoskonna hääletamisruumis üle Eesti. E-hääletamine kestab ööpäevaringselt kuni laupäeva, 8. juuni õhtuni kell 20.

Täna ja homme on avatud kõik 377 valimisjaoskonda üle Eesti avatud kella 12-st 20-ni. Valimispäeval, 9. juunil on avatud kõik valimisjaoskonnad kella 9-st 20-ni.

Haapsalus on valimisjaoskonnad kultuurikeskuses, muusikakoolis, kolledžis ja Ridala põhikoolis, Lääne-Nigula vallas Kullamaal Goldenbecki majas, Taeblas Lääne-Nigula vallamajas, Palivere noortekeskuses, Risti teeninduskeskuses, Oru kultuurisaalis, Martna osavallamajas, Noarootsi osavallamajas ja Nõva koolimajas. Vormsil saab hääletada Vormsi rahvamajas.

Kui valijal on tervislikel või mõnel muul mõjuval põhjusel raske valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta taotleda kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Seda saab teha kirjalikult juba praegu. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril reedel ja laupäeval kella 12-st kuni 20-ni ning pühapäeval kell 9-st kuni 14-ni.

E-hääletamine kestab ööpäevaringselt kuni laupäeva, 8. juuni õhtuni kell 20. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb aadressilt www.valimised.ee oma arvutisse laadida valijarakendus. Lisaks on vaja internetiühendusega arvutit ning isiku tuvastamiseks ID-kaarti koos ID-kaardi lugejaga või mobiil-ID-d ja PIN-koode.

Euroopa Parlamendi valimistel osaleb Eestis 78 kandidaati. Eestil on Euroopa Parlamendis 7 mandaati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
22 päeva tagasi

Meie pere valis ka arvutil väga mugavalt Reformierakonna kanditaadi.

Rünno
21 päeva tagasi
Reply to  Jelena

Tagaukse arvutirünnakud?

Tigedik
22 päeva tagasi

Peauudis täna on ikka see et see kajakas valetas jälle. Nagu must ütles, sihib kajakas ikka seda brüsseli tooli

Sonderkomando SS leutenant Hasser
22 päeva tagasi

Mina valisin Jaak Madissoni

AVS
22 päeva tagasi

Mitte et su valiku teadmisest meile mingit tolku oleks, aga no kirjuta vähemalt inimese nimi õigesti.

Sigrit
22 päeva tagasi

Juba valisin Mike Calamuse

Sigrit
22 päeva tagasi
Reply to  Sigrit

????