Raul Oberschneider: külakool on enamat kui hariduse andmine

Raul Oberschneider, Lääneranna vallavolikogu liige. Foto: Kaire Reiljan

Raul Oberschneider, Lääneranna vallavolikogu liige. Foto: Kaire Reiljan

Olen viiel korral esitanud Lääneranna vallavolikogule eelnõu, mis annaks võimaluse Metsküla kooli munitsipaalkoolina pidada. Iga kord, kui olen eelnõu esitanud, on selleks ka põhjus olnud.

Ma ei ole eelnõusid esitades mõelnud hääletustulemusele, vaid sellele, kui palju vaeva on nähtud külakoolide säilimise nimel. Mõtlesin kui kohalik poliitik, kes peaks teenima oma valijaid, mitte lähtuma niivõrd näilisest paratamatusest, milleks on justkui linnastumine. Linnastumine, mille tulemusena maapiirkonnad hääbuvad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joppantonio
19 päeva tagasi

Kes Rauli volikokku üldse valisid?

Õige
20 päeva tagasi

Sellest koolist on saanud väikse seltskonna lüpsilehm

uskmatu
20 päeva tagasi

Keegi Pärtel ütles puhtalt välja maal elamine on loodusele kahjulik ja kallis ! Kui kõik linnadesse kolivad siis pole ka maakoole,postkontoreid,külapoode jne.enam vaja.Põllumehed tõmbavad hommikul traktori käima ja põllule,lüpsinaised Haapsalu rongile ja lüpsma – elu saab olema lill !

Rätsepmeister
20 päeva tagasi

See oli ju ammu teada, millalgi tuleb ka väikesed koolid sulgeda. Kui riik on nii otsustanud siis nii on. Juba mitu aastat tagasi pakuti, et Metsküla võimalus on ainult etakol. Ei võetud tõsiselt…
Ja veel, Metsküla ei ole mingi kogukonna vaid pigem sõpruskonna kool. Kohapealseid lapsi ju praktiliselt pole, veetakse kohale üle valla. Kuigi enamusel on mingi teine kool kodule lähemal. Kui selline on vanemate soov siis olgu aga ainult erakoolina.

Imeliku sõber
19 päeva tagasi
Reply to  Rätsepmeister

Kihula Maadlusakadeemia ei ole ju ka mingi kogukonna, vaid pigem sõpruskonna kool?
Ja veel, keskkonnaamet on pigem sõpruskonna amet. Keski ju praktiliselt pole, konni veetakse vannidesse kokku. Kuigi enamusel on konnadest üsna ükskõik. Kui härradel-prouadel on soov seda teha, pidagu konni kodus.

MTÜ Terra Maritima
19 päeva tagasi
Reply to  Imeliku sõber

Elu on lill! Elagu sõprus! Hurraa!