Tagasivaade: Haapsalu ja Ridala võivad ühineda

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne Elu 35. sünnipäeva-aasta puhul vaatame tagasi, mis teemad on päevakorral olnud 5, 10, 15, 20, 25 ja 30 aastat tagasi.

„Noarootsi gümnaasium kas riigikooliks või kinni?”, 17. märts 1994

Noarootsi gümnaasiumile taotletakse riigikooli staatust, ütles Noarootsi vallavanem Ülo Kalm teisipäeval peetud nõupidamise kohta. „Pilved läksid kohe poolsaare kohalt minema,” rõõmustas vallavanem kompromissina sündinud otsuse üle.

„See on poliitiline otsus,” sõnas maavanem Andres Lipstok. „Riigil on raha vähe ja kui gümnaasium ei saa riigikooliks, läheb ta 1. septembrist kinni.” Noarootsi gümnaasiumi kütte- jm kulu käib väikesele vallale ilmselgelt üle jõu. Praegu ei köeta kokkuhoiu mõttes kooli võimlat. Ruumid on leiged, sõnas vallavanem.

„Missikarussell kogub tuure”, 16. märts 1999

Kümme 17–23aastast tüdrukut kandideerib tänavu miss Valge Daami tiitlile. Suurem osa neiusid on Haapsalust, kaks Noarootsi gümnaasiumist ja üks Kirblast. „Nad on üks tervik ja saavad omavahel hästi läbi,” iseloomustas tüdrukuid missivõistluste projektijuht Pille Raudkivi. Missikandidaadid on juba jõudnud korvpalli mängida ja rallit sõita. Eile käisid nad tutvumas Lääne Elu toimetusega, kus näidati ajakirjanike tööd ning pandi nende nutikus proovile. Reedel võib neid näha ja oma lemmiku valida Africa publik.

„Haapsalu ja Ridala võivad ühineda”, 18. märts 2004

Haapsalu linnapea tegi Ridala vallavanemale ettepaneku arutada, kas tasub linnal ja vallal ühinemine ette võtta. Nii linnapea Teet Kallasvee kui ka vallavanem Toomas Schmidti meelest on vara võtta seisukohta, kas ühinemisest sünnib rohkem kasu või kahju. „Seda tuleb meil alles uurida,” ütles Kallasvee.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments