Mihkel Nestor: majanduslanguse hoog ei taha vaibuda

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Eesti kolmanda kvartali majanduslangus osutus oodatust sügavamaks ja helgemate laikude leidmine majanduses on paras proovikivi.

Majanduse kiirest taastumisest järgnevate kvartalite vältel ei unista keegi, kuid langustempo hakkab peagi aeglustuma ja 2024. aasta teises pooles võiks mõelda ehk ka tillukestest kasvunumbritest.

Läinud nädalal avaldas statistikaamet täpsemad andmed sisemajanduse kogutoodangu kujunemise kohta selle aasta kolmandas kvartalis. Kahjuks osutusid need oodatust veelgi nigelamaks. Kui varem avaldatud kiirhinnangu põhjal kahanes SKP aastases võrdluses 2,5 protsenti, siis viimastel andmetel lausa 3,9 protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ülla-Ülla!
7 kuud tagasi

Aga me oleme ju kindlates kätes!?

Vot siis
7 kuud tagasi

Oh jah seda “selgeltnägemist”:) Tulevased maksutõusud (käibemaks, automaks, pakendimaks, keskkonnatasud jne) vähendavad juba hetkel majanduse madalat konkurentsivõimet ehk väljavaated majanduskasvuks on olematud. Teenussektoriga riigi majandust üleval ei hoia ning tööstussektor ainult siseturule suunatuna ei ole jätkusuutlik ehk kui puudub konkurentsivõimeline eksportiv tööstussektor, siis riigi majandus hääbub. Rumalad poliitilise tasandi otsused viivad majanduse aga kiirendatud korras põhja ja koos sellega ka pangandussektori. Äkki hakkab analüütikutele see teadmine kohale jõudma?