Hundijaht lükkub edasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh
Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Eilsest jahikalendri järgi algama pidanud hundijaht lükkub teadmata ajaks edasi.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko ütles Lääne Elule, et hundijahi algus lükkub edasi, sest eelnõu kooskõlastamine võtab aega.

Läänemaa jahindusklubi esimees Endrik Raun ütles Lääne Elule, et hundijahi edasilükkamine tuli jahimeestele täiesti ootamatult. „Kui on teada, et hundijaht algab 1. novembril, siis selleks ajaks oleks pidanud kõik olema kooskõlastatud,“ ütles Raun.

Keskkonnaamet kooskõlastab hundijahi korraldamise eelnõu senisest suurema hulga inimestega, sh suurkiskjate kaitsjatega. Eelnõu on valmis ja tutvumiseks välja saadetud, aega selleks on nädal. Seejärel vaatab amet ettepanekud läbi.

Rakko ei osanud eile öelda, mis ajani hundijaht edasi lükkub, aga väga kaua ei tohiks asi tema sõnul aega võtta.

Jahikalendri järgi kestab hundijaht 1. novembrist veebruari lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juus
8 kuud tagasi

Et las nunnupaid murravad edasi? Kui lambad ja koerad otsas, kelle järgmiseks ette võtavad?

Elanik
8 kuud tagasi

Loomadele tuleks jätta nende loomulik elukeskkond alles, siis ei trügi nad hoovi ja Vormsile. Suured lageraie entusiastid on tegelikud koduloomade vaenlased, nende tõttu on metsaelu sassis ja metsloomad tänavatel. Hoolimatutele metsaärikatele kuluks üks ajujaht ära.

Bs Hunt
8 kuud tagasi

No mis teha – elan edasi

Feministeerium peatas hundijahi
8 kuud tagasi

Rohevärdjas ei anna oma nõusolekut hundijahi pidamiseks. Tehtud jälle. D

Imelik
8 kuud tagasi

….ja meie imestame, et meie riik ei toimi enam adekvaatselt. Mittetulundusühing “Naised saunas räägivad” kooskõlastab riiklike tegevusi??? Vanasti pidi arvamuse avaldamiseks mingis küsimuses ka mingisugune ametlik pädevus või otseselt asjasse puutuv osapool olema. Jahimehed, teadlased, maaomanikud… aga kes või mis volitab neid “entusiaste”?
Kui oli kuupäev ette teada , mis … vabandus on kooskõlastajate hulk?

Hele Hiir
8 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Kellel on suured plussid, sellel pole küll tarvis midagi kellegagi kooskõlastada ; )

zoo
8 kuud tagasi

Ühesõnaga: hundijaht jääb ära, sest kiskjate kaitsjatele see ei meeldi.

Nonoh
8 kuud tagasi

Keegi siin kommenteerib, et riigil raha jagub kahjude kinnimaksmiseks… Hea nali küll, maksumaksja peab mugavustalunike mugavuse kinni maksma ja siis veel sellised kommentaarid.

Jahipukkide juurde veetakse kariloomade laipu, selle asemel, et loomsetest jäätmetest seaduslikult vabaneda, siis imestatakse, et hundid tungivad kariloomade kallale. Topeltmoraal.