Tormine ilm jätkub

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla
Sügistorm. Foto: Malle-Liisa Raigla

Riigi ilmateenistus on tänaseks andnud esimese taseme tormihoiatuse.

Prognoos lubab taas tugevat tuult saartele ja rannikule. Läänemaal puhub lõuna- ja edelatuul puhanguti 15-18, rannikul kuni 22 m/s.

Päästeamet soovitab enne tormi panna kinni või varju kõik lenduvad esemed ning kindlasti hoiduda eemale maha langenud elektriliinidest. Teavita neist Elektrilevi rikketelefoni numbril 1343 ja eluohtlikest olukordadest häirekeskust numbril 112. Suurte tuultega väldi kütmist – korsten võib tugeva tuule tõttu tagurpidi käima hakata, st et kui tuul on väga suur võib see kaaluda üle korstna tavapärase tõmbe. Sügistormidega võimalikult mugavalt hakkama saamiseks varu koju seitsme päeva söögi- ja joogivaru ning alternatiivne söögitegemise vahend.

Päästjad käisid nädalavahetusel möllanud tormi kahjusid veel eilegi likvideerimas, teisipäeval oli ohtlikult teele langenud kaks puud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õues
10 kuud tagasi

Ilm lihtsalt tuuline, ei mingit tormi.

Kodanik
10 kuud tagasi
Reply to  õues

Homme läheb tormiks. Reedel lausa kuni 27 m/s tuul.

Vanaisa
10 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Lubab ikka 30 m/s vähemalt

imeline
10 kuud tagasi

tõsi taga õpetusel, mede korstna ajaski kõva tuul õkva pliidisuust välja, vot sedapsi siis