Mihkel Nestor: Eesti majandust ootab keeruline aasta

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Kui Eesti majanduse väljavaade on viimaste kuude vältel halvenenud, siis paradoksaalselt on maailmamajanduse kohal olevad sünged pilved pisut heledamaks muutunud. Positiivsemaid noote võib ennekõike kuulda maailmamajanduse majakaks peetavast Ameerika Ühendriikidest, kus oodatud majanduslangus näib sel korral ära jäävat. Föderaalreservi jõulised intressitõusud on suutnud saavutada kaks vastandlikku eesmärki – inflatsioon langeb, ent majandus kasvab küll aeglaselt, aga siiski edasi.  SEB värske majandusprognoosi kohaselt suureneb Ühendriikide sisemajanduse koguprodukt tänavu 2% võrra, ent järgmisel aastal piirdub kasv vaid 0,9%ga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kati Nõdra
7 kuud tagasi

Jah, sina nüüd tead.

Vot siis
7 kuud tagasi

Imestad ja ikka imestad, et miks meie analüütikutele küll mõistust ei jagata? USA on riigina pumbanud meeletuid summasid oma majanduse ja ettevõtluse toetuseks. Isegi nii tuntavalt, et EK käib nendega EL nimel läbi rääkimas, et ärge nii tehke või ähvardavad mittereaalse kaubandussõjaga. Samas ühendriikide majandus õitseb, sest loll eurooplane maksab hästi, nt LNG, toormed jne. Eesti riigina on veel saamatum, kui EL teised riigid kokku, lihtlabaselt puudub majanduspoliitika ja keskkond majanduskasvu tekkeks ehk riiki juhivad rumalad.

Hästi elame
7 kuud tagasi

Aitäh, Kaja ja päikesevalitsus!