Töötuse kiire kasv Läänemaad ei ohusta

Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullisoni sõnul on Läänemaa tööturg praegu stabiilne. Foto Urmas Lauri

Kuigi statistikaameti andmetel kasvas töötute arv teises kvartalis aastaga 8500 võrra, on Läänemaa tööturul olukord stabiilne.

Töötukassa Läänemaa osakonnajuhataja Evelin Kullisoni sõnul oli augusti keskel töötuse määr maakonnas 6,5 protsenti ja teiste maakondadega võrreldes on Läänemaal töötust keskmisest pigem vähem. Veelgi madalam on töötuse määr vaid kolmes maakonnas: Hiiu-, Saare- ja Viljandimaal. Eesti keskmine töötuse tase on 7,6 protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muidugi ei ohusta
8 kuud tagasi

meil ju pakkumisi tohutult. Cv.ee andmetel on hetkel terve linna peale suisa 6 tööpakkumist, millest 5 on sariotsijad. Omniva ja tanklad on hetkel “pausil”, aga küll jõuavad. Ahjaa, vabandust, Talumees otsib ka jälle töötajaid. Huvitav küll, mis need põhjused võivad olla, kui pidevalt samad asutused otsivad töötajaid? Ilmselt töötasud nii suured, et töötajad saavad pangast kõne “teie konto on täis, tehke midagi”, ning olukorra päästmiseks, võetakse end töölt lahti. Aga jah – töötus meid ei ohusta, elu on lill.

Keity
8 kuud tagasi

Terves linnas sagivad ringi venekeelt kõnelevad Ukrainlased ja tööl ei käi neist enamus. Meestest vähemalt küll mitte. Naised on toateenindajad ja abitöölised hotellides jne. Mehed käivad retkedel Poolas jne kustkohast siis tarnitakse siia kõiksugu nodi. Mingu sõtta parem omi aitama mitte ärgu vahtigu siin Maxima ees kampas koos õlled näppus kui nende kodumaal käib sõda. Kuramus iga nädal tassivad turult seda realiseerimisaja lähedale jõudnud toidukraami ka veel koju kotid liha ja head paremat täis aga meie pensionärid vaadaku ise kuidas hakkama saavad. Kõige veidram on, et üks Luganstki kandi mees jagab juba ise sotsiaal abi teistele… oeh mis krdi töötus… Loe rohkem »

Tõsi ta on,
8 kuud tagasi
Reply to  Keity

lisaks tundub, et import jätkub, sest see kaader järjest suureneb. Õhtuti Maxima ümbruses enam eesti keelt ei kuulegi. Nagu Lasnamäel.

Aga miks nad
8 kuud tagasi
Reply to  Keity

peaksidki tööle minema, kui kõik makstakse kinni ja antakse niisama. Elu, nagu lill. Selle eest saavad aga meie maksumaksjad tööl käia ja nende ülalpidamise kinni taguda. Eestlane olla on uhke ja hää…

Nii ja naa
8 kuud tagasi

Praegu on ju nn suvetöid, aga kui sügisel paljud kohvikud ja muud suvetöökohad pausile lähevad?

Ahsamait
8 kuud tagasi

Läheb üks tootmisettevõte kinni, koondamised ja ongi töötus Läänemaal kõrge. Stabiilsusest räägivad ainult ebapädevad, kriisi põhi alles tuleb koos maksutõusudega.

Mari
8 kuud tagasi

… sest kõik on juba ilma tööta 🙂

Maakas
8 kuud tagasi

Tõsiselt või? Ma pole nagu märganud, et Läänemaal eriti palju vabu töökohti oleks.

Inge
8 kuud tagasi
Reply to  Maakas

Kes otsib, see leiab. Pole probleemi.

Pamp
8 kuud tagasi

Kas täna on 1 aprill?