Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas Eesti Grilliliidu poolt tänavu aasta parimaks ribiks tunnistatud mustasõstra mopiga Nõo BBQ ribist ja koorikleiva taskust tervisliku ning maitsva alternatiivi traditsioonilisele hamburgerile.
Koostisosad:
- 3 koorikleiva taskut (või mõned muud meelepärased teravilja taskud/kuklid)
- 1 karp Nõo BBQ ribid mustasõstra mopiga
- 100 g majoneesi
- 60 g BBQ-kastet
- 20 g mustsõstramahla (ilma suhkruta)
- 200 g kimchit
- 50 g marineeritud punast sibulat
- 30 g võid
- Peotäis rohelist salatit, lehtsalatit, salatimixi või muud värsket rohelist kapsalist
Valmistamine:
Grilli ribid ja lase neil veidi jahtuda. Seejärel eemalda liha kontidelt. Vala lihale mustsõstramahl ja 1/3 BBQ-kastmest ning jäta sooja kohta ootele. Ülejäänud BBQ-kaste sega majoneesiga.
Määri taskute lõikepinnad võiga kokku ning rösti need grillil või kuumal pannil kuldseks. Selleks aseta leiva võine pool vastu panni.
Burgeri serveerimiseks määri tasku siseküljed kastmega, aseta alumisele koorikleivale ribiliha, roheline salat, kimchi ja marineeritud sibul.
Naudi suveburgerit soojana või külmana!
on koerale mõeldud, meil üritatakse seakisast ka toitu valmistada
kes kondist rääkis?