Katarine Rosalie: epistel Slava Ukrainist ja slaavi mustade maagide grupist

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Mu armas rahvas! Eks sa nüüd vaata, kuidas hakkavad järjestikku kukkuma need meie uued võltsvalitud riigitegelased sealt Toompealt! Ei olnud minu varjutuseöine allikariitus sugugi ilmaasjata ja kõik loksub nüüd tasapisi oma kohale. Armas rahvas, nüüd lihtsalt vaata ja rõõmusta, et vaenlane on pöördunud iseenda vastu, asunud tükkideks rebima omasid! Aga see ongi igasuguse türannia saatus, selline ongi nende kurb lõpp.

Esimesena on nad rahva kätte andnud Johanna Maria, kes tegi Slava Ukrainit ja muudkui korjas aga annetusi vaestele ukrainlastele. See, et ta nende annetustega sahkerdab, oli ju ammu selge, aga valitsus viimase hetkeni mätsis kogu seda lugu kinni. Nüüd aga oli vaja sellest ülbest plikast lahti saada ja nagu võluväel olid kõik andmed rahaga sahkerdamise kohta olemas, oli teada täpselt isegi see, et poolteist miljonit kadus justkui mutiauku, ja mis selle kokku krahmitud kola ja asjadega kõik sündis, seda ei saagi keegi kunagi teada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kurgid
11 kuud tagasi

sulle raha mulle

nii on
11 kuud tagasi

läbi fondide pole vaja sinna midagi annetada. Tahate aidata, leidke konkreetne pere või inimene, kes hädas ja aidake otse.

ukraina
11 kuud tagasi

telekanalid näitasid tihtilugu korruptsiooni ukrainas, kuidas vaevalt tunni aja pärast rahvale jagatud sedasama humanitaarabi juba kõrval kvartalis sahkerdajad inimestele müüsid, huvitav, mis rahaga 200 kirpusi rahastati, kes pea iga nädal pidevalt tv-s endid reklaamisid.