Marienholmi ehitus algab suvel

Fotod: Scandium Kinnisvara

Haapsalu Krimmi holmi arendus sai ehitusloa, arendajad plaanivad ehitusega alustada suvel.

Haapsallu mere äärde Suure viigi vasakule kaldale tulev uus Marienholmi elukvartal sai esimese etapi ehitamiseks loa. Arendaja Scandium Kinnisvara plaanib esimese 50 korteri ehitusega alustada sel suvel.

Marienholmi elukvartali esimene etapp hõlmab viite madalat suvitusliku arhitektuuriga kortermaja, kuhu tuleb 50 eksklusiivset merevaatega korterit suuruses 25-100m2. Majad saavad olema tõstetud esimese korrusega, nii et elukorrused algavad tavapärase teise korruse kõrguselt. Korterites, mis hakkavad tänu poolsaare pikergusele kujule paiknema vaid 20-30m merest, saavad olema suured klaasitud rõdud, avarad merevaadetega nurgaaknad, maalilised katuseterrassid ning läbi kahe korruse sirutuvad elutoad.

„Marienholmi arendus on meile väga südamelähedane projekt, kuhu oleme kaasanud Eesti parimad partnerid arhitektuuri vallas. Usume, et arendus kogu oma visioonis mõjub positiivselt Läänemaa regionaalarengule, tuues Haapsallu uusi võimalusi uueks kvaliteetseks koduks, puhkamispaigaks ja on valmides atraktiivne piirkond ka uue külastussihtkohana,” ütles Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

„Samuti oleme saanud väga positiivset vastukaja regioonist väljastpoolt – paljud Eesti inimesed on pikalt unistanud suvituspaigast kaunis Haapsalus. Nüüd on see võimalus peagi olemas ja broneeringute arvult näeme, et inimeste huvi Haapsalu vastu on väga suur,“ rääkis Lüiste.

Mariehnolmi esimese etapi kortermajade ehitusega plaanitakse alustada suvel. „Ehitusloa saabumisega oleme projektiga ilusti planeeritud graafikus. Ehitushange on hetkel käimas ning meie huvi ehitusega alustada on suur, kavatseme seda teha niipea kui oleme parima pakkuja välja selgitanud ja lepingu sõlminud. Esimeste majade valmimist planeerime tuleva aasta sügisesse,” ütles Marienholmi projektijuht Erik Külasalu.

Marienholmi projekti kaasas Scandium Kinnisvara veebruaris ka mitmed tuntud Eesti investorid. Teiste seas on projektiga seotud näiteks investeerimisteemade eestkõnelejad Marko Oolo ja Kristjan Liivamägi.

Scandium Kinnisvara sai aastaid tühjalt seisnud Krimmi holmi omanikuks aasta eest. Möödunud aasta suvel tegelesid omanikud poolsaarelt lagunevate hoonete lammutamisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maha libavalitsus!
1 aasta tagasi

Uue koslitsiooni toel tuleb siia aferiste, skandaliste ja lihtsalt pätte, sest tavainimene, sh noored pered, endale eluaset osta ei jaksa 🙁

Mõv
1 aasta tagasi

Peaasi,et see”veetorn”seal alles jääb,see nagu maamärk ,paistab raudteejaamast ja praami pealt.Kui see juba üle 60ne aasta seisab ei juhtu ka majadega midagi.

miikael
1 aasta tagasi

nii loodan et, eliitinimesi, need kes ikka elus läbi löövad ja elada oskavad siia rohkem suvitama tuleks

Baarmen
1 aasta tagasi
Reply to  miikael

Ei! Tahaks just, et normaalseid inimesi suvitama tuleks!

Nohh.
1 aasta tagasi

Künka otsas selleks et nagu 2005 aasta uputus majadeni ei küüniks. Suvel päris kenake koht, kuid paljuks seda ilusat aega. Enamasti lahe pealt tuuled ja tuisud.

Seepase
1 aasta tagasi
Reply to  Nohh.

Kahtlane arendus jah, soolane merevesi hmm, noh eks ehitajad teavad vast siis paremini mida teevad, aga ise ma mõtleks enne ikka pikalt, kui ostaks selliselle madalmaale kalli raha eest elamise.

Kohalik
1 aasta tagasi

Ja nii see Robinson Crusoe aerutab oma parvega Marienholmi randa…ise ka usute, et see vaatepilt saab olema nagu Bali saare rannikul….aga, eks elame näeme.. .tulevad sügistormid, siis enam nii lõbus ei ole….

küsimus
1 aasta tagasi

Majad on ju ilusad aga miks nad seal mutimullahunnikute otsas kükitavad? Ja kuhu nad oma autod jätma peavad?

Mängija.
1 aasta tagasi

Ei usu ennem seda muinasjuttu kui majad valmis on.

kas
1 aasta tagasi

ehitatakse ka marienholmi vaatluse tornid, et kohalik rahvas saaks uudistada, mis seal eramaal toimub

abc
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Ikka ikka, aga enne vaja laiali peksta need sajad linnaelanikud kes enne kurja kapitalisti saabumist igapäevaselt seal pikniku pidasid, linde vaatlesid ja lastega mängisid

A.R.
1 aasta tagasi
Reply to  abc

Ütle,et see oli iroonia.Või mõtlesid päriselt ,et inimesed käisid trööstitul tööstusalal piknikul ja lastega mängimas varisemisohtlike hoonete vahel.

Kohalolek
1 aasta tagasi
Reply to  abc

Pole olnud seda, teist ega kolmandat. Korrastatud piirkond on kordades etem, kui praegune.

tõkkepuu
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalolek

Muidugi on korrastatud piirkond kordades parem (ikka nende jaoks kellel sinna asja on ja kes maksta jõuavad). Ajalugu näitab, et selline kitsa sissepääsuga ala “tõkkepuustatakse” võõraste autode jaoks 100%. OK, ega kui on eramaa, siis võivad ju teha mida ise soovivad. Ega sinna polegi tarvis just autoga sõita. Jääb loota vaid, et sinna ikka jalgrattaga või jalgsi linnarahvast ligi lastakse, saaks oma silmaga ikka seda luksust kaeda. Kui poolsaare sissesõitu tuleb mingi suurem trellitatud okastraadiga raudvärav kiibiga läbipääsuga ainult korteriomanikele, siis on muidugi jama lugu. Loodame ka seda, et linn Holmi randa neile erarannaks ei müü.

osta
1 aasta tagasi
Reply to  tõkkepuu

endale korter ja siis näed mis juhtub. Aga mida seal võõraste autodega teha on… muud pole teha kui heietada.

tõkkepuu
1 aasta tagasi
Reply to  osta

Tuleb välja, et “osta” on just selline nn. heietuste lugeja. Ega su enda kommentaar ka palju “heietusest” ei erinenud. Kui sa juba neid heietusi loed, siis loe palun tähelepanelikult. Oma heietuses kirjutasingi, et: “Ega sinna polegi tarvis just autoga sõita”. Sinna ostma ma kindlasti ei hakka. Isegi kui raha niipalju oleks, teeksin sellega midagi targemat – teistest eemale, vaiksemasse kohta. (kus ei pea teiste heietusi kuulama/lugema)

Sassike
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Kadeduseussike närib ?