Jüri Ratas: riik ei saa maakoole exceliga mõõta

Lääne Elu

info@le.ee

Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto Malle-Liisa Raigla

Eesti maaelu elujõulisus on väärtus, mille eest tuleb riigil tugevalt seista. Kurvastav on lugeda, kuidas maakoolide püsimine on suuresti raha taga, kuna kohalikel omavalitsustel ei ole piisavalt vahendeid koolimaju senisel kujul ülal pidada ja õpetajate palgakasvuga toime tulla. Rahalised raskused ei peaks aga viima maakoolide sulgemiseni. On oluline, et riigi poolt oleks tuntav abikäsi, et igas Eestimaa paigas on kättesaadav kodulähedane haridus. Vähetähtis ei ole ka see, et just kooli olemasolu on aidanud paljudel peredel maale kolida. Kuid pidev ohutunne kooli sulgemise ees on ka piirkonna arengu jaoks pidurdav ja seab ebakindluse tulevikus maale elama kolida soovivate elanike seas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mats
1 aasta tagasi

Vallad meelitati suurte ühekordsete preemiatega kiiresti-kiiresti ühinema ja pärast vadake ise kuidas hakkama saate ! Aga 2008-2009 reformarid kraapisid KOV-ide eelarved nii kokku(ärge muretsege,see on vaid ajutiselt),et hirm mõelda,aga see ajut.kärbe on siiani jõus !!! Nüüd antakse KOV ühekordseid preemiaid “koolivõrgu reformi”läbiviimise eest !!! Aga millal antakse lubatud kokkuhoid tagasi KOV käsutusse ??!!Koalitsiooni moodustajad pole veel selle probleemini jõudnud ja ega ei jõua kaa !!!???

Küsimus Ratasele
1 aasta tagasi

Kui lähedal peaks olema kodulähedane kool maapiirkonnas?

Ploodu
1 aasta tagasi

Mine maale elama ja saad ise vastuse.

Soe Õhk
1 aasta tagasi

Ffff…

''eestlased'' soosivad vene agressorit
1 aasta tagasi

332 endist ja praegust vehklejat tulid välja ühisavaldusega, kus nõutakse Venemaa ja Valgevene sportlastele võistluskeeldu. Mitte ükski Eesti vehkleja allkirja ei andnud, k.a. olümpiavõitja Katrina Lehis. No comment!

Ploodu
1 aasta tagasi

Õige suhtumine eesti vehklejatel. Tublid!! Ärge te muud segage sporti ja võõrriikide äritegevust kokku.

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Kui nüüd mõelda, et Lääneranna valla koolikohitsemiste poolt hääletas ka üks inimene, kes kandideeris Riigikokku Keskerakonna nimekirjas ja rääkis valimislehes, et koole sulgeda ei tohi, siis…

Ma muidugi ei tea, kas nimetet tegelane ka tegelikult erakonda kuulub, aga ikkagi.

Liberaalne bumerang lajatas
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

ma küll ei tea, et EKRE maakoole kinni paneb, aga ikkagi..

komm
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Äriregistri andmetel ta pole Keski liige.

hakaku koole rahastama
1 aasta tagasi

Opositsiooni tavaline jutt.. Raha pole vaja välja käia, kritiseerida lihtsalt. Öelda, et kõik on valesti ja küll meie” teeks ja oleks”.

....
1 aasta tagasi

Jürka alustas uut valimiskampaaniat vist. Aga muidu õige jutt. Lihtne öelda keeruline teostada.

Küsimus
1 aasta tagasi

Eesti panustab niigi 6% skp st haridusse s.o. 2x rohkem kui eu keskmine . Miski on mäda ses süsteemis