Promenaadi hotelli asemele kerkib viiekorruseline spaa

Muinsuskaitseameti hinnangul muudavad 1859. aastal ehitatud villa taga olevad aknad vaate liiga kirjuks. Foto: K-Projekt AS

Muinsuskaitseameti hinnangul muudavad 1859. aastal ehitatud villa taga olevad aknad vaate liiga kirjuks. Foto: K-Projekt AS

Promenaadi hotelli omanikud plaanivad ajaloolise Peltzeri villa kõrvale mahukat juurdeehitist, mida muinsuskaitseamet heaks ei kiida.

Poolteist aastat tagasi ostis hotelliärimees Tarmo Sumberg Promenaadi hotelli plaaniga luua sinna aasta ringi avatud spaahotell. „Tuleb täiesti uus ja nüüdisaegne hotell. Olemasolevast ei jää eriti midagi järele,” ütles plaanide kohta Sumberg eile.

Nüüdisaegne hotell on Sumbergi sõnul mitmekülgne, kvaliteetne, turvaline ja efektiivne. „Tänapäeva kvaliteethotell ei ole lihtsalt koht, kus magada. Et inimestel oleks hea, tuleb kavandada ka kõik muu vajalik – toitlustus, töö, lõõgastus,” ütles Sumberg.

Sumbergi hinnangul on Haapsalul võrreldes teiste kuurortlinnadega – Pärnu ja Kuressaarega – oht maha jääda. Tema sõnul on linn palju teinud selleks, et inimesed siia tuleksid. „Linnale oleks hea, kui siia tulijad oleksid siin võimalikult kaua, ja mitte ainult suvel,” lisas Sumberg.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
77 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hüüumärk
1 aasta tagasi

Väga kahju on, kui inimesed, kes siin oma arvamust tahavad avaldada, ei tunne oigekirjareegleid ja näib, et kirjavahemärgid on neile tundm atu mõ iste.

::::
1 aasta tagasi
Reply to  Hüüumärk

Ah mis sa plärad.

Jonny
1 aasta tagasi

Kui on tasemel hotell, siis on alati kliendid. Praegu need vanad kohad ei pea sooja, ei pea tuult, ei ole konditsioneere, paljudes kohtades isegi hommikusööki. Miks peaks keegi sellistes kohtades käima, kus kellegi kerge puuks paneb naabertoa seinad värisema. Muudest helidest rääkimata.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Jonny

see on sisekliima, olme aga mitte arhitektuuriline ega linna planeerimise teema.

Kirp Conrad
1 aasta tagasi

muinsuskaitse, looduskaitse, igasugune kaitse ametid on
aeg saata ajaloo prügikaitse.
Iga kodanik on vab
Hoteel tuleb ehitada ja kohe!

rahatu Janus
1 aasta tagasi
Reply to  Kirp Conrad

Välimuselt näeb see välja nagu parvlaev – nii läheb ka põhja – purustatakse hiljem, kui hakkavad linna ajaloolist välimust taastama, juba normaalsed võimud

En.
1 aasta tagasi

1960-tel olla Haapsalus käinud NSV Liidu keskvõimu esindajad, kes huvitusid Promenaadi kanti Šotsi-stiilis kuurortikompleksi rajamisest – massiivsed valged paljukorruselised hoonekorpused piki kallast. 60 aastat möödas ja samad tüübid jälle platsis! Erinevus on selles, et toonane (isegi kommunistlik!) linnavalitsus olla püüdnud vanalinna säästa, tuues ettekäändeks Peeter l ‘majamuusemi’. Täna aga likvideerivad kohalikud ise Haapsalu hubast ajaloolist miljööd.
Märkus: linna territoorium kasvas hiljuti mitusada(?) km2-t. Miks ei arendada seal modernarhitektuuri, mis erineb varasemast materjalilt ja olemuselt nagu öö ja päev?

kus
1 aasta tagasi
Reply to  En.

see majamuuseum nüüd ongi?

En.
1 aasta tagasi
Reply to  kus

To kus:
Linda-Rüütli tänava nurgal.
Silt majal väidab, et Peeter I peatus või viibis seal aastal see ja see. Aga eks Wabariigi-aegsed infotahvli valmistajad pingutasid pisut üle. Teadaolevalt olla Peeter vaid vestelnud samal kohal asunud kodumaja katust parandanud linnapeaga. Ööbinud ta tema juures pole. Ei tea, kas tuppagi astus.

linnalegend
1 aasta tagasi
Reply to  En.

mis siiamaani on olnud väga räämas kolemaja, ja majamuuseumist on asi kohe väga kaugel.

Urmas
1 aasta tagasi

Korruseid võiks maksimaalselt neli olla.

Mool
1 aasta tagasi

Korrused korrusteks, niikuinii ehitatakse . Aga kuhu selle maja ja Hestia ja neuroloogia haigla töötajad ning tulevased kliendid oma suksud/ autod pargivad.Liiklus on seal niigi juba katastroofiline, liinibussidki manööverdavad nende jeepide ja roverite vahel

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  Mool

Vaestel ei tasugi seal ringi kolada ja oma käuladega pilti reostada.

Mimm
1 aasta tagasi
Reply to  Pook

See, kes julgeb teisi inimesi vaesteks nimetada, on ise hoopis olulisemas mõttes vaene.
Rikkur võib ju rahalises mõttes rikas olla, aga ta on hoopis olulisemas mõttes TUNDUVALT VAESEM , kui kõik ‘need vähemrikkad kokku!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, TA on VAENE MITMES MÕTTES !!!!!!!!!!!!!!!!

Sass S
1 aasta tagasi
Reply to  Mool

Maalune parkla tuleb ! Kus on need Tagalahe spaad , jaapanlaste külad ,mitu golfivälakut oma küladega , suur andmetöötlus maja ja ega see Krimmi holm ka veel ei kerki .

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Sass S

Kas seletaksid oma unenägu- kes siia tulevad? Venelased on keelu alla ja muid siia kolkasse ei tule. Ehk karanud naised-mehed tulevad kõrvalisse kohta aega veetma?

Jüri
1 aasta tagasi

Vanasadma ja jahisadamate poolt vaadates jääks vana torn täielikult varjatuks

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  Jüri

See pole ju olulinegi

noh
1 aasta tagasi

Vaatame siis seda muinsuskaitse värki natuke lähemalt, sealt 200m edasi on ehitatud konteiner korterelamu siis polnud muinsuskaitsel mingeid pretensioone. Keset vanalinna löödi samasugune spordihoone püsti, arvata on,et tulevane linnavalitsuse maja lossiplatsi tuleb samasugune karp aga arvata on ,et siis ei näe jälle muinsuskaitse mingit probleemi.

Ilus maja aga nojah,
1 aasta tagasi
Reply to  noh

eks see muinsuskaitse on mis on. Parem lastakse ilus maja ära laguneda (neid linnas mitmeid ) kui ehitada ilus kaasaaegsetest materjalidest sobiv uus maja. Ei ole normaalne et Haapsalu oleks ainult kalurionnide linn. Liigne agarus, on…

uue
1 aasta tagasi

panfilovka võite ehitada lennuväljale seltsimehed

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  uue

Panfiovka on kodutunde meeste pärusmaa ja seda naljalt ärge näppige.

Noor
1 aasta tagasi
Reply to  Pook

Mis koht on panilofka,kus asub???

Eriti
1 aasta tagasi
Reply to  Noor

loll on noorelt loll olla!

1 naine
1 aasta tagasi
Reply to  noh

Olen samal seisukohal, et nii ta on – koledaid uusi konteinerelamuid on vanalinnas ja imestama paneb, et keegi asjaoslistest ei näe selle sobimatust (arhitektid ja muud otsustajad)

Mart the Part
1 aasta tagasi

Ma lihtsalt ei mõista, miks need ekreiidid nii ” juhmid” on? Osad tegelased seal klannis täitsa haritud ja asjalikud, aga need kaasa kaagutajad siin? Peale 9ndat klassi on kellu ja labidas Soome kutsunud ja nüüd on kõik teised selles tragöödias süüdi?

hmm
1 aasta tagasi

oot oot, sa oled ka arengu vastu andsu? Imelik. Miks sa linna kolisid siis üleüldse, kui sulle ei meeldi arengud? VÕind seal külas edasi elada. Päriselt ka. Milles mure?