Mihkel Nestor: majandus mandub, ent tööd näib jaguvat

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütikMihkel

Vaatamata majanduse väljavaate halvenemisele, püsib olukord tööturul endiselt hea. Järgenvatel kuudel võib mõnes valdkonnas siiski koondamisi oodata.

Tööhõive püsib kõrge

Sellel nädalal avaldatud tööturustatistika eelmise aasta viimase kvartali kohta kinnitab seda, mis on tunda vist niigi – vaatamata ebakindlusele majanduses, püsib olukord tööturul hea. Värskete andmete kohaselt küündis 15-74-aastaste inimeste tööhõivemäär eelmise aasta lõpus ligi 70%ni ja töötus piirdus vaid 5,4%ga. Kuigi enamuse riikide kohta pole viimased numbrid veel kättesaadavad, siis suure tõenäosusega oli Eesti tööhõivemääralt Euroopa Liidus üks esimestest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi aga
1 aasta tagasi

Eks sisuliselt jätkub riigi poolt odavale tööjõule suunatud ärimudelite soosimine, mida tugevdab välistööjõu sissevool ehk põgenike suur tulv. See omakorda toob juba 300 miljonilises defitsiidis sotsiaalsüsteemi uued pinged, kuivõrd lisanduva tööjõu makstav sotsiaalmaks ei katta tegelikke kulusid sotsiaalsüsteemis, ka põgenikele makstavaid toetusi. Analüütikutele tuleks õpetada tervikpildi nägemist, aga mitte detailis mõtlemist. Poliitilise tasandi kvaliteedist ei tasu rääkidagi, rumalus on saanud normiks.