Pühapäeva õhtul põles Rimi maa-aluses parklas prügikast

Lääne Elu

info@le.ee

Pühapäeva, 8. jaanuari õhtul kell 21.12 sõitsid päästjad Haapsalu linna Jaama tänavale, kus Rimi toidupoe maa-aluses parklas põles prügikast.

Päästjate saabudes oli põleng osaliselt kustutatud pulberkustutiga. Päästjad viisid tossava prügikasti parklast õue ning likvideerisid põlengu lõplikult. Nad kontrollisid üle ka teised konteinerid ning tuulutasid parkla. Esialgsetel andmetele võis tegemist olla süütamisega.

Pühapäeval kell 17.54 helistas häirekeskusesse murelik majaelanik, kes kuulis oma eakas naabri appihüüdeid, kuid ei pääsenud tema juurde  korterisse. Päästjad avasid ukse ning leidsid põrandalt vanainimese, kes oli kukkunud ega saanud enam ise püsti. Päästjad aitasid kannatanu kiirabiautosse. Lõpuks parandasid korteriukse, nii et selle sai sulgeda ja lukku keerata.

Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments