Läänemaa laste joonistustest saavad postkaardid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mia Marta Altmäe joonistusest saab postkaart.
Mia Marta Altmäe joonistusest saab postkaart.
Adeele Pajula joonistatud postkaart.

Kahe Läänemaa koolitüdruku joonistused võitsid riigimetsa majandamise keskuse korraldatud metsapostkaardikonkursi, kuhu laekus üle terve Eesti üle 4400 töö.

Rahvahääletusele läinud joonistustest 24 enim hääli saanu seas on Palivere kooli 7. klassi õpilase Adeele Pajula ja Kullamaa kooli 5. klassi õpilase Mia Marta Altmäe töö, millest saavad postkaardid.

Adeele Pajula kunstiõpetaja Kristel Tereping ütles, et saatis konkursile ainult ühe töö, mis torkaski võistlusel silma. Tüdruk maalis akvarellidega ja joonistas akvarellpliiatsitega. „Maalis, joonistas, sulatas,” kirjeldas Tereping. Tüdruku kujundatud postkaardil „Sõber metsas” on lapiline madu. „Ikka tubli laps on,” ütles Tereping. „On silma, tahtmist ja kätt. Visa on ka, kui mõni asi kohe välja ei tule.”

Kullamaa kooli tüdruku Mia Maria Altmäe värvipliiatsitega joonistatud pildil „Kus sa oled? Ootan sind” istub kivil ilves.

RMK korraldas metsapostkaardikonkurssi „Meil on sõbrad metsas” 20. korda. Konkursile saadeti üle 4400 töö 180 koolist. Postkaardid trükitakse 24 rahvahääletusel enim hääli saanud pildist ja 12 pildist, mille valis välja žürii.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments