Haapsalu Tagalahel on lootust eurorahale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tagalaht. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu Tagalahe seisundi parandamiseks on lootust saada euroraha.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lootust
1 aasta tagasi

on, et üks laip tõuseb surnust ülesse ja tuleb taevast alla ning maapeal saabub paradiis ja siis kaevatakse kanalid ja pannakse torud ning kõik saab imeline olema

En.
1 aasta tagasi

Siin on heade mõtete konkurss? 😛 Suhtun võõrliikidesse äärmiselt skeptiliselt aga keegi teadlane rääkis imelisest vetikast, millest saavat õli. ÕLI, seltsimehed Pliuhkamid! Kuna tagalaht on niigi raisus ja määratud kinni kasvama, asendaks ehk mõttetud vetikad mõttekatega? Kelleltki kostus ka idee lasta lompi kalad, kes praegused tüütud vetikad nahka pistaks. Kolmas variant, ohutuim(?), on tuvastada hoovused ja (mh. veealuste) kanalitega kiirendada veevahetust. Kui vaja, taastada Noarootsi ja Haapsalu holmide saarelisus, kasutada lüüse ja soodsaid ilmastikuolusid, et vesi (ebasoodsalt) seisma ei jääks.

utopist
1 aasta tagasi
Reply to  En.

kõigepealt raudtee, mille kaudu saab neid mõttekaid vetikaid hakata eksportima, siis uus kalatehas krimmi holmile, kõrkjatööstus uuele tasemele, asendada need keskkonnavaenulikud elamute katuste eterniit ja plekk kõikjal tervisliku ja keskkonna sõbraliku rookatusega, kahtlase väärtusega kiviplokkide asemel võtta kasutusele õkoloogiliselt puhtad savi-rooplokkidega, meile ees avaneb tohutu potentsiaal tagalahe näol, mudaravilad saab ehitada otse nende lasukohale, ka kalakasvatuse koha pealt on suured võimalused, sest seal leidub nurgu, ahvenat , haugi, angerjat, kiiska, särge. taastame oma põhjamaise veneetsia maine maailma kaardil, et kroonitud peadel tekkiks taas huvi selle imelise koha vastu.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  utopist

Ilmselt ka Väikse viigi tühjakskaevamine oleks täna utoopia. Aga näedsa, kogemata tehti ära ja suur hulk lagedat vett püsib tänini lagedana.

Mõnedel on jälle lootus
1 aasta tagasi

.. eurorahale küüned taha ajada…

....
1 aasta tagasi

kes seda euroraha projekti veab, ei saa artikkelt lugeda? au ja kiitus kui reaalselt raha ka tuleb ja sellega ka ära tehakse seisundi parandamiseks

veavad
1 aasta tagasi
Reply to  ....

haug , luik ja vähk

Mart
1 aasta tagasi

Tahalahele pidi ju SPA ehitatama!

tulebki
1 aasta tagasi
Reply to  Mart

kui käsulased lahe ära täidavad, siis tuleb ka raudtee noarootsi, aatomi eljaam, ravimuda kaevandus, riisipõllud, tuulikupark, ei julge rohkem unistadagi milline elu saab siis olema

A.M.
1 aasta tagasi

Vabandan. Kurb on lugeda juba pikka aega LE kommentaare. Miks nii negatiivsus? Asjalikke ettepanekuid ei ole ja veel oma linna-kodukoha kohta. Kas me ikka ise oleme panustanud ?

loe
1 aasta tagasi
Reply to  A.M.

vahelduseks piiblit

lootus
1 aasta tagasi

on , et ta ükskord kinni kasvab ja et sinna praegu suunatavat reovett hakatakse tulevikus pakendama ja aafrikasse müüma

Kübe
1 aasta tagasi

Raudteega läks asi peesse. Nüüd saab tagalahe valimisvankri ette rakendada ja pensioniiga poliitikutel juba paistab. Aga valijad ullikesed istuvad jaamas ja ootavad jätkuvalt rongi mis kunagi ei tule.

Abcmas
1 aasta tagasi
Reply to  Kübe

Hea uudis,aga raudteega on nii,et valimistel tuleb hääletada keski poolt,et nad valitsusse saavad.Siis saab raudtee raha tööde jätkamiseks.

Mania grandiosa
1 aasta tagasi
Reply to  Abcmas

Kellele seda rongi vaja on ?

tõesti
1 aasta tagasi

pole küll siiani sellest puudust tundnud, küll aga linna ümbersõidu teest, mis viiks selle linna läbiva tossava transiidi linnast mööda, mäletan aegu, kui pidin pidevalt ootama lihula mnt. ja kiltsi tee ülesõidukohtade taga manööverdavate rongide tõttu, seda mõttetut jama ei tahaks kuidagi tagasi mõne utopisti pärast.

pohmell
1 aasta tagasi

…kas ikka on lootust eurorahale..

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

See on hea uudis aga Euroopas on niigi tänaseks rahadega kitsas st.liigselt ei tasu loota?