Nädal tõi Läänemaale 19 kinnitatud koroonaviirusega nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti Läänemaal laboratoorselt 88 läänlase koroonaviiruse testi, millest 19 ehk 21,6% olid positiivsed. Lisaks tuvastati 49 juhul nakatumine arsti diagnoosi alusel ehk kiirtesti või perekondliku seose ja sümptomite põhjal.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul lisandus eelmisel nädalal 4157 haigusjuhtu, millest 1933 olid laboratoorselt kinnitatud ja 2224 kliiniliselt diagnoositud. „Eelmise nädalaga võrreldes vähenes haigestumus 10,7% võrra, laboratoorselt kinnitatud juhtude arv vähenes 13,7% ning kliiniliselt diagnoositud juhtude arv 7,9% võrra. Uue nädalaga võib oodata veidi alla 2000 laboratoorselt kinnitatud juhtu,“ selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R on hetkel 0,94. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas haiglaravi 136 COVID-19 patsienti. 32. nädalal avati haiglates 129 uut COVID-19 haigusjuhtumit.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on kõigi diagnoositute seas Läänemaal Eesti kõrgeim – 843,9. Madalaim Jõgeva maakonnas – 459,4. Sepa sõnul on viimase 14 päeva haigestumus siiski langustrendis kõikides maakondades välja arvatud Ida-Virumaa, Põlvamaa ja Viljandimaa. Suurem langus on Valgamaal, Läänemaal ja Järvamaal. Ei muutunud haigestumus Jõgevamaal, Tartumaal ja Võrumaal.

Nädala jooksul manustati 6000 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 439. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 474 185 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,5%.

  1. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees ca 48% ulatuses punasel ohutasemel. Võrreldes varasema nädalaga on viirushulga tõus olnud märgatav üle Eesti. Keskmistatud proovivõtukohtadest tuvastati enim viirusosakesi reovees Ahtmes. Kõrgem viirusosakeste tase oli ka teistes Ida-Viru maakonna proovipunktides.
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mis nüüd saab siis?
1 kuu tagasi

..nädalaga 19 koroonaviirusega nakatunut.. – ja mis siis?

Nimi (vabatahtlik)
1 kuu tagasi

Teenisin vene kroonut Donetskis, seal nii rumalaid polnud.

Sass S
1 kuu tagasi

Koroona mõjud löövad välja !

Hea Okkupant
1 kuu tagasi

Olen seda funktsiooni juba ammu märganud – kuni sind ei ravita, olete terve inimene, a kuid lähed testi tegema, siis oled kohe nakatunud!
A kui teet endale vaktsiini, siis saat võimaluse ara surra..))
Ja kogu aeg ähvardavad ja hirmutavad, ainult muudest haigustest ei ravata, ei saa, ja ei taha