Anvar Samost: poliitilise mandaadita kontrolliühiskonna suunas

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Küllap olete juba kuulnud uudist, et transpordiamet kavatseb võtta Eestis kasutusele sõidukite keskmise kiiruse automaatkontrolli, mis tähendaks, et tulevikus arvutaksid autode tegeliku sõidutempo välja teelõigu algusesse ja lõppu paigaldatud kaks kaamerat.

Ehk siis hakkate Tallinnast Rakvere poole sõitma ja kuskil pärast Maardut, kus mahapöörajaid enam palju pole, fikseerib kaamera ära teie auto numbri ja kellaaja. Võimalik, et veel mingi muu info, aga igal juhul teeb teist ka pilti. Paarkümmend kilomeetrit hiljem tuvastab teine kaamera taas teie auto numbri ning saadab selle koos kellaajaga kuskile politseiameti serverisse, kus tarvkvara arvutab nende kilomeetrite läbimiseks kulunud aja ning selle põhjal keskmise kiiruse. Kui see kiirus ületab läbitud lõigule kehtestatud kiiruspiirangut, siis saate varsti trahviteate.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
varsti
1 aasta tagasi

tuleb ilmselt inimeste kiibitamine, sest nende järele luuramineseks toimikute koostamine poetsekkide, el. arvete, interneti info kaudu läheb keeruliseks ja kulukaks. info inimese tegevuse ja liikumise kohta hakatab koguma automaatselt paigaldatud kiip, sh, ka audiovisuaalset infot. sisuliselt saame olema nagu lüpsikari automatiseeritud laudas.

hakkab
1 aasta tagasi

selle pügala all toimuma totaalne jälitamine, putler kasutab oma oponentide elimineerimiseks edukalt näiteks maskikandmise ja muid sõnakasutus seadusi, õudne kuhu jõudnud oleme, aga elektri ja kütuse hind ei koti kedagi

maamees
1 aasta tagasi

Samostil õigus, sest praegune valitsus ei ole legitiimne ja seega ei ole legitiimsed ka nende otsused.

tõsi
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

alates sellest, kui rüütel võltsinguga ametist ilma jäeti pole ükski valitsus ja seda määranud president legitiimne