Palivere valib lippu ja vappi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Palivere hiiepuu. Arvo Tarmula
Palivere künnapuu võib saada lipule. Arvo Tarmula

Palivere elanikud otsustavad juunis, kas osavalla lippu ja vappi hakkab ehtima mänd või künnapuu.

Märtsis välja kuulutatud konkursile laekus kaks kavandit. „Mõlemad lähevad juunikuus rahvahääletusele,” ütles Palivere osavallavanem Merilin Saska. Künnapuuga kavandi värvid on punane, kollane ja roheline, männiga kavandil roheline, sinine ja valge.

Lääne-Nigula valda kuuluv 700 elanikuga Palivere on seni ainus osavald, millel ei ole lippu ega vappi. Ülejäänud seitse osavalda olid enne ühinemist eraldi kohalikud omavalitsused ja neil on sellest ajast oma sümboolika olemas. Varem Taebla valla koosseisu kuulunud Paliverel seda ei ole.

Eraldi vald oli Palivere aastatel 1866–1939, aga sellest ajast ei ole sümboolikat säilinud. „On ainult vimpel ja Palivere mõisa vapp,” ütles Saska.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments