Hannes Rumm: mida on Putin saavutanud 55 päevaga?

Hannes Rumm

Vladimir Putini 55 päeva kestnud Ukraina sõja seni ainus võit on kindel kontroll oma kodanike üle.

Kui uskuda avaliku arvamuse küsitlusi, siis toetab Venemaa kodanike enamus sõjaga kaasnenud majandusraskustest ja Vene sõdurite surmadest hoolimata Venemaa presidenti. Aga isegi kui avalike arvamuse küsitlusi mitte uskuda, on Putin suutnud venelased nii ära hirmutada, et nad ei julge ühismeedias iitsatada, rääkimata tänavatele tulemisest.

Aga see on ka ainus Putini võit, see-eest kaotusi on tal palju ning need on suured. Pärast edukat Krimmi annekteerimist 2014 ning Luganski ja Donetski oblastite hõivamist loodi Vene Föderatsiooni sõjaväele rahvusvaheliselt väga hea maine. Lisaks Ukraina küljest suure tüki kahmamisele parandas sõjaväe mainet jutt võimekatest väejuhtidest ja tohututest summadest sõjamasina moderniseerimiseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuidas kommenteerid, Rumm?
1 aasta tagasi

Eesti Vabariigi välisministeeriumi konsulaarosakonna töötaja, tippsots ja kunagine Euroopa Parlamendi saadik ning endine presidendikandidaat Indrek Tarand kirjutas päev peale sõja algust 25. veebruaril Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloos, et ta ei taipa, mis asi on ukraina rahvas. Ta kirjutas muu hulgas sõna-sõnalt järgmist: „Muide, ilma isaguguse valehäbita – minul on olnud alati olnud raskusi selle taipamisega, et mis asi see ukraina rahvas on. Venestatumat seltskonda oli nõukogude ajal raske leida (no ehk belarussid olid) ning nende otsatu panus nõukogude võimutsemisse oli ka kahtlustäratav. Kuidas poola setud, donetski kaevandustöölised, odessa juudid, krimmi tatarlased, mitmesuguste kasakate järeltulijad ja sovetlikud venelased saaksid moodustada rahva?… Loe rohkem »

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Miks peaks Rumm kommenteerima mingi poolemeelse sotsi sonimisi? Vaevalt, et see sots ka eestlasi tunnistab.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kuigi Tarandist lugu ei pea peab küsima mida ta siis valesti ütles ?

Uskmatu-Toomas
2 aastat tagasi

Kahju lihtsatest ukrainlastest kelle süütu verega hakatakse maailm muutma unipolaarsest polaarseks.
Mida on saavutatud – puruks pommitatud linnad,hävitatud infrastruktuur,tuhanded tapetud mitmed miljonid põgenikud jne.
Ikka ja jälle tekib küsimus millele keegi vastata ei taha “Kas seda sõda oleks olnud võimalus ära hoida” ?

Sinit
2 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Vaevalt seda ära hoida saab. Kui ei oleks seal oleks mujal.

Vastus on olemas
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

– USA-l ei ole praegu presidenti, seepärast hakkas Kim jälle rakette lennutama ja Putin läks kallale Ukrainale. Trumpiga (või R. Reagan’iga)poleks selline asi iial võimalik olnud, seda on Trump ka ise öelnud.—— Kremli vampiir nägi selgelt ära USA nõrkuse Afganistanist väljumisel ja Euroopa üleüldise feministliku allakäigu.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Teie oleta ka rumal!

Madis
1 aasta tagasi

Kas see ongi kogu sinu ‘tarkus’?

saatuse
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

eest ei põgene

velomees
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

See on alles algus. Ühe riigipea haige unistus maailma muutmisest võib veel palju süütut verd maksma minna.

tomm
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Kui Zelenski poleks NATOsse ja ELi pürginud, kas sõda oleks olemata jäänud? Ilmselt jah. Strateegiline apsakas, mis läheb rahvale väga kalliks maksma.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  tomm

Ei vasta tõele. Putler on imperialist ja võtab kõik, mis “ripakil”, e. millest jõud üle käib, selle tõestus on seda saatev, pidevalt muutuv (loe sihtmärke vahetav) retoorika. Ainus “vältimine” on vasallriigiks hakkamine (Valgevene), mingit “neutraalsust” ei eksisteeri.

kestvad
2 aastat tagasi

ovatsioonid