Krista Kumberg: Haapsalu sinu sees ja sinu ümber

Haapsalu teatristuudio oli haapsallaste lood toonud kohvikumiljöösse. Paremal seisab Piret Pärnapuu, vasakul Andrus Karnau. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu teatristuudio oli haapsallaste lood toonud kohvikumiljöösse. Paremal seisab Piret Pärnapuu, vasakul Andrus Karnau. Foto: Malle-Liisa Raigla

„Tere! Mina olen Krista. Ja ma olen üle neljakümne aasta, küll väikeste vahedega, lõviosa oma päevasest ajast Haapsalus veetnud.”

Nii võinuks alata siinkirjutaja meenutuskild, kui oleksin Haapsalu endine või praegune elanik ja minu lugu oleks kvalifitseerunud „Kohtumisele Haapsaluga”.

Haapsalu Teatristuudio on kogunud kimbukese haapsallaste lugusid seoses kodulinnaga: miks tuldi, miks mindi, esmamulje, kummastav kogemus, meeldejääv seik, millega paik võlub jne. Esimeses, pearoaks nimetatud osas saavad sõna eestlased, teises, magustoidu osas, sisserändajad. Laval astub üles kümmekond stuudiolast paarikümnes rollis. Elena Koit ettekandjana kannab ette kohvi ja jooke ning mitmesugust Haapsalu kohta käivat statistikat, kantseldab publikut ja annab niiviisi lugudele raami.

Linn on saanud juurde õdusa kammerliku etendus-, miks mitte ka kontserdipaiga – Väike Haapsalu. Nii mõnigi linlane küsib nüüd, kus kohas see veel asuda võiks. Just, ja kus on Konnaküla, kuhu kanti jääb Harmoonia?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments