Ira Paesüld – Haapsalu pole temata enam see

Ira Paesülda mäletavad veel paljud haapsallased. Foto: erakogu

Mullu kevadel, 9. märtsil, pani pärast rasket haigust oma silmad viimast korda kinni kunagine Haapsalu TSN Täitevkomitee esimees ja aselinnapea Ira Paesüld. 2. augustil oleksime saanud tähistada tema 75. sünnipäeva.

Ilus päikseline ilm kutsub rohkem õue ja paneb rohkem mõtlema neile, keda enam ei ole, aga kellest tunneme seda suuremat puudust. Väike lohutus seegi, et kuni me neid mäletame, on nad ikka veel meiega.

Üks neid, keda tahaksin meenutada, on Ira Paesüld. Minule on ta erakordselt tähtis isik, sest temata poleks ma saanud Haapsallu elama tulla.

Tegelikult oli neid daame kaks, tänu kellele ma nüüd juba peaaegu pool elu, 32 aastat, haapsallane olen. Teine oli Ly Pukspuu, „Läänlase” tollane peatoimetaja, kellelt 1989. aastal tööd küsisin. Kuna koht oli vaba ja Ly meelest olin sobiv kandidaat, siis oli mulle tarvis veel elupaik leida. Ja Ira selle mulle leidis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
2 aastat tagasi

kommunist kiidab kommuniste