Galerii: Haeskas saab jääkarussellil mängida kettagolfi

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna pärastlõunal pani Haeskas Tuulingu turismitalu peremees Ants Ale tööle paadimootoriga merejääl pöörleva karusselli.

„Sel aastal on uus see, et karussellil saab mängida kettagolfi ja karussell pöörleb teist pidi,” ütles Ale. Tänavu oli Ale viinud vees tiirlevale jääkettale kettagolfi korvi ja kaks ketast, mida püüdis ise korvi visata.

Esmalt püüdis Ale karusselli tööle saada juba eile, kuid siis selgus, et 12meetrise läbimõõduga karussell oli ööga kinni külmunud. „Poole ööni saagisin uuesti välja,” ütles Ale. Töö lõpetas ta täna pärastlõunal, kui jääst väljalõigatud ketta paadimootoriga keerlema pani. „Väga hästi läks käima,” kommenteeris Ale. Möödunud aastal ei olnud ketas päris ümmargune ja seetõttu kohe plaanipäraselt keerlema ei hakanud.

Selleks, et ketas ööga uuesti ei külmuks, katab ta selle väljalõigatud jää tükkidega. Nende järgi on praegu Haeska lahel jää paksus ligi 40 sentimeetrit.

Nagu eelmisel talvel, on Alel plaanis jääl pöörlevale kettale tantsima kutsuda ka Haapsalu noored baleriinid.

Idee jääkarusselli tegemiseks sai Ale 2017. aastal soomlase Janne Käpylehto ehitatud karussellilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Aga puri või purjed? Eriti kaasaegne oleks, kui ketas pöörleks tuule jõul ehk nn rohepöörlev karusell.

Huvitav
2 aastat tagasi

Kas seekord pandi päripäeva pöörlema? Huvitav, loodusseadused ütlevad, et põhjapoolkeral on kergem keerutada vastupäeva. Või ma eksin?