Läänemaale lisandus 13 koroonaviirusega nakatunut

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 99 läänlase koroonaviiruse teste, millest 13 ehk 13,01% olid positiivsed.

  1. detsembri hommikuse seisuga on haiglas 243 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 171 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 142 ehk 83% on vaktsineerimata ja 29 ehk 17% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 18 uut haigusjuhtu. Suri kaheksa koroonaviirusega nakatunud inimest kellest viis oli vaktsineerimata, kahe vaktsineerimisstaatus on täpsustamisel ning üks oli vaktsineeritud: 71-aastane mees, 76-aastane naine, 80-aastane naine, 88-aastane naine, kaks 90-aastast meest, 92-aastane naine ja 95-aastane mees.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6401 testitulemust, millest 576 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 339 vaktsineerimata ja 237 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul manustati 8595 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 666. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 247 152 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 60,8%.

Eestis on tuvastatud kokku 242 koroonapositiivset, kelle puhul viitab genotüpiseerimine omikron tüvele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz