Lauri Luik: olin suhtleja juba lapsepõlves

Elen Freivald

elen@le.ee

Lauri Luige lapsepõlve suur hobi oli koos vennaga plastiliinist kujude voolimine. Foto: Elen Freivald

Iloni Imedemaa uue vestlussarja teises jututunnis meenutas oma lapsepõlve Haapsalus poliitik ja spordisõber Lauri Luik.

Vestlustundi juhtinud Maarja Kõuts ütles, et võrreldes eelmise korraga, kui külas oli muusik Antti Kammiste, on nüüd liigutud ajas kümmekond aastat tänapäeva poole.

Kõuts alustas vestlustundi küsimusega Luige nime kohta: „Sul on Haapsalus elamiseks imeline perekonnanimi, aga kas Luiged on juba sadu põlvkondi siin elanud?” Luik tõdes, et tema nimi sobib Haapsallu tõepoolest hästi. „Kuid isa poolt olen pärit Vormsilt, ema poolt Haapsalust. Ema neiupõlvenimi oli Kalda, seega Luik ja Kalda harmoneeruvad omavahel kenasti,” rääkis ta.

Esimene Haapsaluga seotud mälestus on Luigel ühest sügisesest päevast linnuse juures. „Olime ema, isa ja venna Margusega ning viskasime õhku värvilisi lehti,” meenutas ta. Hiljem on Luik kõrgkooli ja töö tõttu elanud Tallinnas, kuid 2015. aastal otsustas kolida koos perega tagasi Haapsallu. „Lastel on Haapsalus parim keskkond, kus kasvada,” põhjendas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
2 aastat tagasi

Eks sooja õhu võngutamine on ka anne…või juta? Vahet pole maksti hästi ja reisida said kõvasti rahva raha eest.

Valed reformid
2 aastat tagasi

Noh, suhtlesid valede inimestega!
Ja sattusid halvale teele.
Nüüd sind päästa juba väga raske!