Haapsalu volikogu suunas reedel linnaeelarve teisele lugemisele

Kui Haapsalu linnavalitsusel õnnestub saada toetusraha, algab uue maja projekteerimine. Foto: eskiis Kui Haapsalu linnavalitsusel õnnestub saada toetusraha, algab uue maja projekteerimine. Foto: eskiis

Enim kõneainet pakkus Haapsalu volikogus linnavalitsuse uue maja projekteerimine, millele on tuleval aastal ette nähtud 140 000 eurot. Eskiis

Veel enne seda, kui Haapsalu linnavolikogu tuleva aasta eelarvet hakkas lahkama, otsustas volikogu, et jätab järgmisel kahel aastal ära kaasava eelarve, millele oleks kulunud 30 000 eurot aastas. Kaasava eelarve ära jätmise vastu hääletas 25 volikoguliikmest üheksa ja üks volinik jäi erapooletuks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pss misasja
4 kuud tagasi

Erapooletuna olla pidevalt on küll mõttetu koha täitmine lihtsalt. Inimesed valisid ikkagi, kas ei või ja ütlema. Erapooletu tähendus on, et tehke mis tahate, mul ükskõik.

Väidetavalt olla
4 kuud tagasi
Reply to  Pss misasja

juba Vana-Kreekas sedasi olnud, et hääletamisel öeldi: “Kes on poolt, astub paremale, kes on vastu, astub vasakule, ning idiootidel palume areenilt lahkuda”. See polegi nii vale, sest mille eest sa oma mitmekordset keskmist iga kuu välja võtad. Teine asi on see, et kui mujal on töölt puudumine tööluus ja saad kinga, siis võimu ligi olles, nimetatakse seda “protestiks”, kui mõnel istungil ei osaleta.

Juhhaidii
4 kuud tagasi

Mis keskmisest sa räägid ja veel mitmekordsest? Sul on ikka väga väärakas arusaam nii volikogu töökorraldusest, kui ka tasustamisest.

ikka
4 kuud tagasi
Reply to  Juhhaidii

nendest kõikvõimalikest listasudest erinevate komisjonides ja nõukogudes ning sahkerdustes

Tõde
4 kuud tagasi
Reply to  ikka

Kas sa tahad öelda, et kõik volikogude liikmed on kohe automaatselt veel mingite erinevate komisjonide liikmed, kus nende osalus tasustatakse? Kui sa nii kindlalt väidad, siis ehk tood ka mõne näite Haapsalu linnavolikogu või -valitsuse poolt moodustatud seesuguse komisjoni kohta, kus selles osaluse eest ka makstakse liikmetele tasu? Sahkerdatakse ka veel? Kas selle taga on jällegi tühjad sõnad? Miks sa vaikid ja lased nendel ilmingutel omasoodu edasi toimida?

uuri
4 kuud tagasi
Reply to  Tõde

kes on veevärgi nõukogus, linnahoolduse, haigla jne, jne ………………

Linlane
4 kuud tagasi
Reply to  uuri

Jah, ilus oleks LV ametimeestel ilusasti kirja panna mitmesse nõukogusse nad kuuluvad ja mitu tuhat eurot selle eest saavad. Ärge lootke, et te neid numbreid varsti loete 🤓

Ahhsoo
4 kuud tagasi
Reply to  Linlane

Hea tahtmise korral saad ise ka vaadata, millised on linna äriühingute nõukogu liikmete tasud. Kaldun ka teadvat, et ainult mõni üksik LV ametimees on mõne linna äriühingu nõukogu liige ja ka nõukogu tasud on väga kauged tuhandest eurost kuus. Ära palun plähmi, kui täpselt ise ei tea.

Tõde
4 kuud tagasi
Reply to  uuri

Oskad lugeda ka ja saad mõistetest ka aru? Komisjon ja ärinõukogu on kaks absoluutselt erinevat asja. Äriühingu tegevust reglementeerib kehtiv Äriseadustik. Selles seaduses on kirjas ka nõuded nõukogu liikmetele ning nende vastutus äriettevõtte majandustegevuse õiglase toimimise üle. Loomulikult, siis vastavalt äriettevõtte majandusnäitajatele ja vastutusele on äriühingu üldkoosolekul õigus kehtestada selle äriettevõtte nõukogu liikmetele tasu.
Mis on aga komisjon? Komisjonil pole mingit vastutust, tal saab olla ainult nõuandev missioon komisjoni moodustaja ees.

jumala õige
3 kuud tagasi
Reply to  Tõde

vastutust pole , aga see eest on võim midagi tagasi lükata või vastu võtta, aga see on juba kindel poliitiline ja majanduslik kapital taskus