Jaanus Tameri: tuleb hambad risti suruda ja edasi minna

Elen Freivald

elen@le.ee

Tütar Anette Tameri sõnul on tema isa Jaanus Tameri suunanud nii teda kui ka väiksemat õde ja venda elus õigele teele ja olnud suureks eeskujuks lapselaste kasvatamisel. Foto: Elen Freivald

Tütar Anette Tameri sõnul on tema isa Jaanus Tameri suunanud nii teda kui ka väiksemat õde ja venda elus õigele teele ja olnud suureks eeskujuks lapselaste kasvatamisel. Foto: Elen Freivald

Sel aastal andis SA Läänemaa aasta isa tiitli kahele mehele – vormsilasele Arvo Allikule ja Haapsalus elavale Jaanus Tamerile. „Otsustamine oli nii tasavägine, et komisjon tunnustab tänavu kahte isa. Eriline aasta, erilised isad,” ütles SA Läänemaa projektijuht Kaja Rüütel.

Tänavune teine Läänemaa aasta isa Jaanus Tameri kaitseb isamaad, olles Põhja maakaitseringkonna staabiallohvitser ja Lääne maleva vanemveebel, selle kõrvalt on ta kolme lapse isa ja kahe lapse vanaisa.

Pikalt Tallinnas elanud Tameri kolis perega Haapsallu 2015. aastal. Seda, et vanim tütar Anette esitas ta Läänemaa aasta isa kandidaadiks, Tameri teadis. Siiski ei tea ta, mida tütar koos õe ja vennaga – 12aastase Liisa ja kümneaastase Mihkliga – tema kohta kirja pani. „Selle vastu ma põhiliselt huvi tunnengi, seda isegi rohkem kui aasta isa nimetuse vastu,“ ütles Tameri naljatades.

„Ausalt öeldes ei tunnegi, et oleksin millegi väga erilisega hakkama saanud, ja ma ei saaks ka öelda, et tunneks nüüd teistest grammi võrra kõrgemal olevat. Kõik isad vaatavad ja üritavad, et peredel oleks kõik korras ja hästi,“ ütles Tameri pärast õnnitluste vastu võtmist.

Aasta isa konkurssi peab Tameri toredaks traditsiooniks, mis tema sõnul näitab, et isaks olemist hinnatakse. „Aga seda ei saa väga isiklikult võtta, et ma oleks nüüd maailma- või Läänemaa meister isaks olemisel,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kaili.
2 aastat tagasi

Palju õnne!! Väga uhke tiitel!!!