Nelis-Naukas: mind meelitati pettusega saatesse

Helen Nelis-Naukas. Foto: Bizzi Team

Kolmapäeva õhtul kajastas „Pealtnägija” saatelõik Haapsalu vehklemistreeneri Helen Nelis-Naukase ahistavat käitumist Katrina Lehise suhtes.

Nelis-Naukas saate sisu kommenteerida ei soovinud, küll aga ütles, et ta meelitati intervjuud andma pettusega.

„„Pealtnägija” helistas mulle ja alustas juttu niimoodi, et ma olen välja öelnud, et soovin ühte poissi maailma tippu aidata, kuid rahastusega on probleeme ja võib minna nii nagu Katrina Lehisega,” meenutas Nelis-Naukas.

Nelis-Naukas rääkis, et oli võtnud mõtlemisaega ja nädal hiljem otsustas, et annab intervjuu koos oma venna Peeter Nelisega. „Vend andis pool tundi intervjuud, mina tund aega,” rääkis Nelis-Naukas. „Saates ei öelnud vend ühtegi sõna.”

Saate järel ütles Nelis-Naukas, et teda on petetud, sest lisaks pettusega saatesse meelitamisele tuli saatest välja, et lõiku on ettevalmistatud kaks kuud. „Olen meedias pettunud. Saatele head ei soovi,” ütles Nelis-Naukas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teematundja
2 aastat tagasi

Tegemist võib ehk olla patoloogiasse kalduva “nartssistiga”. Ja see ei ole enam “eraviisiline asi ” kui tegemist on paljude laste eest vastutava isikuga, treeneriga .

Vabamüürlane
2 aastat tagasi

Katrina Lehis on ju sulaselge kasulik tobukene, kellele tõenäoliselt öeldi ette – Novosjolov hakkab sind treenima või muidu olümpiale ei saa. Ega olümpiavõit ei ole mingi suvaline “kingitus”, mida igaühele antakse, hea sportlane pead nagunii olema… aga pead ka käituma nii nagu sulle ette dikteeritakse kõrgemalt. EOK juht Siim Sukles (mitte ajada segamini meie juurdunud linnapeaga) väidab, et kõige paremini teab justnimelt keskharidusega sportlane, kes on väärt olümpiapreemiad. On ütlus, et siis kui Jumal tarkust jagas, oli sportlane trennis… ka siinkohal peab see ütlus paika.

Appi
2 aastat tagasi
Reply to  Vabamüürlane

Ju ikka Lehisel on omal ka mõistust.Tõeline probleem on ju Helenis-ahistajas!!!Kas talle meeldiks kui keegi teda ahistaks ja sadu sõnumeid saadaks.Oleks ta inimesena käitunud ,poleks ju probleeme-vaevalt Lehis oleks ära läinud ja oleks isegi ju raha,raha,raha saanud!

kodanik
2 aastat tagasi

tugevad treenerid on sageli ekstsentrilised, karmid, paitamisega häid tulemusi ei tule. Ilmselt keegi meist ei tahaks, et mingis konfliktis olnud omavahelisi kirjakesi, vaidlusi, inetustiütlemisi avalikuks tehakse. Ammu teada, et see keiss on saanud lahenduse- arusaamatu, kelle tellimusel või miks kaevati vana asi üles ja valati inimesed veelkord sopaga üle. Milleks. Mis teha, kui üks treener on keevaline iseloomuga, jah, peab ennast kontrollima- aga tulemused on ka tugevad. See ei tähenda et nüüd seda ühte treenerit tulebki igavesti tümitama jääda. Piinlik. Ja nagu ikka karjamentaliteediga inimesed kargavad kohe kallale, kui keegi meedia hammaste vahele jäänud on. Aeg annab arutust ja kõigil… Loe rohkem »

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Me elame vabal maal, mitte Vene tsaaririigis!

Nimi
2 aastat tagasi

Kõik kiusavad, kõik on valelikud, kõik on ainult valesti ja mina olen proua Õige!

ausalt
2 aastat tagasi

Miks teda hoitakse treenerina? Haapsalu mädapaise tuli avalikuks. Linn peaks võtma seisukoha, aga pole nii julge.

Abcmas
2 aastat tagasi

Võiks kasutada võimalust vaikida,peale eilset läbikukkunud esinemist. Karistus käes,ole vait,võib olla isegi andestatakse, ja elu läheb edasi.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Miks oli vaja Pealtnägijal seda vana suppi jälle keema ajada ja siit tekib rida küsimusi st.kes oli tellija ja kelle huvides kogu saade tehti ? Kas tõesti Pealtnägija nagu ammu kahtlustatakse teeb tellimustöid ?
Ei kiida Naukase käitumist heaks aga ka Kuusk ei ole nii puhas kui tahab end näidata.
Kokkuvõtteks tundub,et Naukas on meie suurtel Tallinna vehklemisisadel lihtsalt risti tee peal ees ja tast on vaja lahti saada !
Kas tõesti ühe spordiliidu sisekakluse peavad maksumaksjad kinni plettima ?

Kask
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Kuusk on muidu üks teine tüdruk. Mulle tundub ka, et Katrina on kellegi jaoks kasulik idioot. Tulemustest nähtub, et Naukas kasvatab noori aina peale.

Mänd
2 aastat tagasi
Reply to  Kask

No ei ole vandenõuteoreetik, aga Kaaberma välja puksimine naiste koondise peatreeneri kohalt asetub ka väga ilusti sellesse puslesse. Spordiringkondades sahistatakse juba mõnda aega, et peatreeneri koht on mõeldud ühele vene nimega inimesele.

embrik
2 aastat tagasi
Reply to  Mänd

Kes tuu om? Starosjolov?

kodanik
2 aastat tagasi

Tundub väga pada sõimab katelt olukord. Mingite omavaheliste probleemidega Peatnägijasse jooksta küll olümpiavõitjale vääriline tegu ei ole. Mark täis tehtud, eks ela nüüd sellega edasi.

ray
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Vaevalt Olümpiavõitja ise nüüd pealtnägijasse jooksis, ju ikka ajakirjanikud selle teema üles tõstsid. Katrinale soovin edu ja no Helenile ei oskagi enam midagi soovida. Karma sai lõpuks kätte. Kurb, et nii inetuks see lõpp läks.

kodanik 2
2 aastat tagasi
Reply to  ray

Pealtnägija tuli, sidus käed selja taha, toppis autosse ja sõidutas võtteplatsile. Nii või?

kodanik 3
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik 2

just nii ja lisaks veel kisti tangidega suust sõnu,
et saatis sadu sõnumeid ja et lausa 100tuhat raha peaks veel temale makstama.
No andeks, mille eest küll??????

noh
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Vaadates, kuidas proua treener käitunud on, siis ütleks, et inimene vajab psühhiaatrilist ravi. Inimene ise tunnistab, et ta süstemaatiliselt pommis teist inimest ja seda täiesti ebanormaalsel viisil ja võtetega.
Oma rasket elu ja saamatust teiste kaela veeretada on iseenesest rõve komme. Oleks tegu normaalse inimesega, siis ei oleks konflikti tekkinud ja ilmselt oleks ka erimeelsused üsna lihtsalt lahendatud.

jah,
2 aastat tagasi
Reply to  noh

miski on väga mäda selle inimese psüühikaga. ta ise ka tunnistas, et iga päev nutab ja tal on peas suitsiidimõtted. selge märk, et vaja psühh.medistiinilist sekkumist ning abi nii viha kui oma sundmõtete maandamisel.

Ja,jah
2 aastat tagasi
Reply to  jah,

Tema nuttis?Vaene Lehis,mida tema pere kõik see aeg tundma pidi?! Kui nii karistamttult edasi läheb,kuhu me jõuame!

suure isa väike tütar
2 aastat tagasi

jääb veel õigust ülegi… Spordikoolist vallandada!

einoh
2 aastat tagasi

ravile tuleb inimene saata. Kui vabatahtlikult ei lähe, siis kinga.

täiesti
2 aastat tagasi
Reply to  einoh

rõve, kui üks pedagoog kasutab selliseid meetodeid survestamiseks ja sellist põhjakihi keelekasutust. Õpilane on alati treeneri ja õpetaja positsioonilt nõrgemas ja abitumas seisus. Olgugi, et naukas sai krimkaristuse (olgugi oportuniteediga) jääb tal ikka õigust ülegi. Sukles toetab, oleks nagu mingi maffiatiim, kus pealik kuuleb viimasena, et keegi tema alluvast asutusest on täis sigatsenud. Astugu tagasi ja mingu Suklese juurde lehti riisuma- selliseid õpetajaid pole vaja tolereerida, pole vaja et nad järgmisi lapsi mõnitaksid.

tegelikult
2 aastat tagasi
Reply to  täiesti

on ta tugev treener, kui vaid selle rõveda suuvärgi ja inetu käitumise treenitavatesse kontrolli alla saaks

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  tegelikult

Siis ta poleks ju Helen NELIS!